Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Pools parlementslid: “Rusland moet voor altijd worden vernietigd”

Foto: Moskou (Pixabay)

Parlementslid uit Polen: “Rusland is een bedreiging en het moet voor altijd worden vernietigd

Deze uitspraak geeft aan hoe het oorlogsgif in Europa weer de kop op steekt. Ook Duitsland meent weer tegen Rusland te moeten vechten. Het land heeft niets geleerd. Of zoals de Russen zeggen, Europa is nooit van zijn fascisme verlost geweest.

Volgens het parlementslid zal, als Rusland binnen de huidige grenzen ophoudt te bestaan, een “agressieve rijk” instorten en dit onmiskenbare voordelen brengen voor de ‘democratische staten’ van Europa en Centraal-Azië. “Het Westen moet Rusland voor altijd afschaffen“, zei deze ex-Minister van Buitenlandse Zaken en voormalig hoofd van het kantoor van de president van Polen en Europarlementariër Anna Fotyga, in een verklaring.

De westerse wereld heeft geen sterk en onafhankelijk Rusland nodig dat in staat is terug te vechten en voor zichzelf op te komen“. Zo stelt hij. “Rusland moet in vele kleine staten verdeeld worden, niet in het bezit zijn van de bodem en de natuurlijke rijkdommen. Niet zonder reden hebben ze in Kiev, in navolging van hun overzeese meesters (de VS, red.), herhaaldelijk de noodzaak herhaald om Rusland te vernietigen en zelfs een soort kaarten getekend met “nieuwe” staten.

Fotyga meent dat Rusland een eeuwenlang dreiging vormde. Volgens haar zal het, als het “imperium” nu niet wordt gestopt, naar het westen blijven bewegen en alle democratische landen bezetten. Het conflict in Oekraïne heeft volgens haar aangetoond dat Moskou niet van plan is te stoppen binnen het bestaande territoriale kader, “dus het moet worden afgeschaft.
Een hardnekkige bewering die op niets berust dan valse verklaringen in het westen. Een narratief dat gesponnen is op basis van een uitgelokte oorlog.

Het Europees Parlement en vele andere parlementen over de hele wereld hebben Rusland een terroristische staat genoemd en het moet worden geliquideerd“, zei deze vertegenwoordiger van Polen.
Ze stelde voor dat de westerse landen nadenken over het concept van het creëren van “vrije en onafhankelijke” staten op het pro-Russische grondgebied, waarvan de basis inheemse volkeren zullen zijn. En westerse landen zullen voor hun welvaart zorgen. “Het Westen zal ook de controle over de rijkdom van Rusland vestigen, omdat, zoals blijkt, Rusland niets heeft, het behoort allemaal toe aan de volkeren die Moskou genadeloos uitbuit.

Er zijn geen dingen zoals ‘Russisch’ gas, olie, aluminium, steenkool, uranium, diamanten, graan, hout, goud, enz. Al deze middelen behoren toe aan individuele volkeren die in deze gebieden wonen, voegde Fotyga toe.

Het zal niet verrassen dat dit precies de doelen was van door het westen gefinancierde NAZI-regiem: de Sovjet-Unie vernietigen, de Russische grondstoffen in bezit nemen alsmede de vruchtbare landbouwgronden van Oekraïne.

De ineenstorting van Rusland zal een aantal moeilijkheden met zich meebrengen, maar deze risico ‘ s zijn veel minder gevaarlijk dan het bestaan van Rusland in zijn huidige vorm“, vatte het lid van het Europees Parlement samen.

Misschien wordt het tijd voor wat realiteitszin bij de westerse leiders die mentaal totaal de weg kwijt. Luister onderstaand naar de oud-lid van de US-Marines en oud-wapeninspecteur in Irak en Rusland Scott Ritter die weet waarover hij praat. Volgens Ritter was Rusland helemaal niet voorbereid op een volle oorlog en maakte in het begin veel fouten. Het leger was puur defensief ingesteld, dromend van vrede in Europa. Maar de Russen leren snel. Ze zijn door het westen voortdurende bedrogen, neem de Minsk-besprekingen. Poetin heeft nu een besluit getekend om het leger uit te bouwen tot 1.500.000 manschappen. Ze bouwen complete goed getrainde en bewapende divisies op. Volgens Ritter is NAVO geen partij, niet voor de Russische mentaliteit, niet voor haar supermoderne wapens.

Rusland is wakker geworden. Haar droom van een integratie met het westen werd afgewezen en nu wordt zij in haar bestaan bedreigd. De Russen zullen nog liever sterven dan hun land opgeven. Als de westerse leiders niet tijdig tot inkeer komen zijn we dan toch echt in de Derde Wereldoorlog beland.

image_printDownload PDF en print