Het CBDC-Dossier is uit. Download ...

Onopgemerkt in de media – week 36

Week 36-2023

In de nieuwe rubriek ‘Opgemerkt’ brengen wij iedere vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn. Bij wijze van experiment hebben we dit vier maal gepubliceerd. Gezien de bezoekeraantallen en de gegeven waardering, zal deze rubriek worden voortgezet.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash

Standbeeld in Berlijns park moet weg


Friedrich Ludwig Jahn in een park in Berlijn

Het standbeeld van de ‘vader van het Duitse turnen’ moet weg. Deze Friedrich Ludwig Jahn zou bij nader inzien ‘antisemiet, nationalist, antidemocraat, militarist en antifeminist’ zijn geweest. Dat eist het ‘Vrouwen Netwerk’ in de naastgelegen wijk in Neukölln. Ook de ‘gelijkekansenambtenaar’ van de wijk, Sylvia Edler, heeft zich bij de eis aangesloten. Het beeld staat al op die plek in Park Hasenheide sinds 1872.
[Duits]

Lees verder

Nieuw documentaire van Marijn Poels


Kritisch filmer en documentairemaker Marijn Poels legt de laatste hand aan zijn nieuwste productie: “The Primordial Code’. De film legt bloot hoe de mensheid geleidelijk is afgegleden in een systeem van gehoorzaamheid en laat zien hoe we daar weer uit komen. Het wordt tijd dat wij mensen onze kracht hervinden en onze oercode weer activeren. De release is gepland op 23 september op het videoplatform Rumble.
[Nederlands]

Lees verder

Zombieland: kapotte mensen in Duitse steden


Fragment uit video

Er is iets veranderd in Duitse steden. Een nieuwe vorm van dakloosheid is ontstaan. De gevolgen van drugs, geweld en migratie zijn overal voelbaar. Crystal meth en heroïne naast kinderspeelplaatsen. Steekpartijen. Daklozen die levend wegrotten. Mensen die naar Duitsland zijn geëmigreerd kunnen zich niet redden in dit land – en kunnen de weg terug niet vinden. Eva Vlaardingerbroek en Jan A. Karon maakten een documentaire over Hamburg, Dortmund, Frankfurt en Berlijn.
[Duits]

Bekijk de video

‘Vaccin’ leidt tot verhoging COVID


Foto: Pixabay

De tegen Covid bedoelde ‘vaccins’ lijken niet te doen wat ze moeten doen. Volgens criticus en statistisch onderlegde Steve Kirch lijken de prikken de kans op Covid te verdubbelen. Zijn onderzoek komt na het bericht van het CDC (RIVM van de VS) dat geprikten bevattelijker zijn voor nieuwe Covid-varianten.
[Engels]

Lees verder:
Steve Kirch (X-Twitter)
CDC bericht

Een Servische kijk op de Joegoslavië-oorlog


De brug over de rivier Neretva in Mostar in Bosnië-Herzegovina.

De oorlog in het begin van de 1990-er jaren staat velen nog vers in het geheugen. Een conflict terwijl Europa nog euforisch was over de val van de Berlijnse Muur. Het was een oorlog in een politiek en religieus complexe historische context. De Westerse media (ook toen) kozen een kant waarmee de standpunten van Servië niet werden gehoord. In deze documentaire wordt de Servische kant van het verhaal verteld, een verhaal dat de Westerse media verzwegen.

[Engels, met andere talen als ondertiteling]

Bekijk de video

De VS en Nordstream


Er zijn nog mensen die menen dat ‘de Russen’ hun eigen kip met gouden eieren hebben geslacht. Anderen suggereren zes mannen op een zeilboot. Na het zien van onderstaande video’s rest er maar weinig twijfel: De Amerikaanse politiek vond in grote meerderheid dat ‘Poetin’s pijplijn’ moest worden opgeblazen, en snel. Onder twee video’s: een naar uitspraken van Amerikaanse politici en de andere over een drone-inspectie van de schade.

[Engels]

Bekijk video 1
Bekijk video 2

Financiële elites financieren activisten om tradities te ontmantelen


Overal zien we dat onze politieke, culturele en financiële elites activisten financieren om tradities te ontmantelen. Terwijl vlaggen en slogans die raciale of seksuele identiteit vieren trots worden getoond door Westerse regeringen en bedrijven, worden openlijke uitingen van nationaal patriottisme door establishmentariërs aan beide zijden van de Atlantische Oceaan als vulgair en onsmakelijk beschouwd. Sommigen in het Westen vrezen dat de golf van verwijdering standbeelden in Noord-Amerika en Europa zal leiden tot de heerschappij van een Woke Taliban.
[Engels]

Lees verder

Uw reactie

Wilt u ons in onderstaande reactiebox vertellen of u dit een nuttige aanvulling vindt op onze dagelijkse artikelen of liever, ook op de vrijdag, een EZAZ-artikel leest?

Onopgemerkt in de media – week 36
Uw oordeel over dit artikel21 Stemmen
8.9
8.9
error: Deze inhoud is beschermd!