Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Duitse politie wordt ‘gezuiverd’ van ‘extremisten’ en ‘complotdenkers’

Kort nieuws

Laatst bijgewerkt:

Foto: Pixabay

Extremisten en samenzweringsideologen kunnen ook voorkomen bij de veiligheidsautoriteiten zo de Duitse justitie. Daarom worden 400 medewerkers bij de politie gedreigd met disciplinaire maatregelen of vervolging. Dat bericht de Berliner Zeitung.

Herbert Reul, minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, zei tegen het tijdschrift “Stern”: “Politieagenten die niet op de grondwet staan, maar extremistische standpunten nastreven, zijn een groot gevaar voor de democratie en de rechtsstaat.” Deze mensen wil hij niet bij de politie.

Opmerkelijke actie van een overheid die zich in de afgelopen ‘pandemie’ jaren weinig gelegen heeft laten liggen aan de Duitse grondwet. Sterker, midden 2020 werden demonstranten met boekjes van de Duitse grondwet opgepakt. Het tonen van de grondwet werd op dat moment als een provocatie gezien dat de overheid inwreef dat zij zelf wet en recht schond. Ook het extreme gewelddadige optreden tegen vreedzame demonstranten werd niet beschouwd als ‘extreem’.

Het lijkt erop dat we te maken hebben met projectie van de opdrachtgevers van diezelfde politie-agenten die nu hun handen in onschuld wassen door deze ‘zuiveringen’.

Naar het artikel [Duits]

image_printDownload PDF en print

Uw waardering voor dit artikel

  1. Het is de regering en de autoriteiten die extreem zijn en anti democratisch. Alles gaat gigantisch de mist in. Energie, oorlog, migratie, deindustrialisatie, vrijheid , bestaanszekerheid. Per direct scholz en zijn anti democratische beleid het land uit schoppen dat zijn de echte extremisten. Zij vertrappen de grondwetten net zoals hier in Nederland zij zijn ultra extreem en geradicaliseerd in hun inhumane opvattingen tov de eigen bevolking. Ook hier in Nederland mogen ze de kartelpartijen van de planeet aftrappen. Ook de eu is een waardeloze unie die alle grondwetten en soevereiniteit overboord gooien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *