Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Defensie eist honderden gebouwen op

Kort nieuws

Laatst bijgewerkt:

Tijdens een informatie-avond vorige week in Zwolle kregen bewoners van het Overijsselse Dalfsen van een niet met name genoemde generaal te horen dat ‘het slecht gaat in de wereld’ en dat daarom defensie, sommigen spreken ook al passend over het’ ministerie van oorlog’, extra ruimte moet krijgen. Het gaat om opslag van munitie, veel munitie, in alle soorten en maten. Het gaat om Nederlands materiaal maar ook de Amerikanen willen hier munitie opslaan.

Naast de voorgestelde grootschalige munitieopslag locatie in Dalfsen, komt er ook een drone vliegroute boven een nog groter deel van de Gemeente Dalfsen die voor een nog groter deel van de inwoners tot overlast gaan zorgen.

Met de brutaliteit van een bezettingsmacht, maar dan van eigen Nederlandse leger, kregen de bewoners te horen dat meer dan 300 woningen en bedrijven zullen moeten verdwijnen, lees gesloopt.

Dalfsennet schrijft over deze avond: “In de zorgvuldig geplande late laatste sessie van de avond kwam de aap uit de mouw. Defensie had, uit een onbekend aantal mogelijke opties, acht locaties in Nederland aangewezen voor grootschalige munitieopslag. Dat wil zeggen heel erg veel munitie, van allerlei soorten en maten munitie en explosieven voor alle geledingen van defensie én het Amerikaanse leger. De aanwezige onderzoeker ging vooral in op zoek- en milieucriteria. En toen kwam er een kaartje met zones rondom de locaties en een tabel met getallen. Het aantal bedrijven en woningen in de omgeving van het munitiedepot. Ja, in zone A mag wegens explosiegevaar niet gewoond én gewerkt worden. En op de vraag hoe het zit met zone B en C, “Oh ja, in zone B mag ook niet gewoond en gewerkt worden.”

De mensen zullen gedwongen worden hun huizen en bedrijven te verlaten.

Overijssel werd al op gigantische windturbines getrakteerd en nu dan dit. Het is duidelijk, de klappen van Haagse besluiten vallen altijd in het rurale Nederland.

Sommigen zullen zich nog de aanname van de Wet verplaatsing bevolking herinneren. Weinigen zullen gedacht hebben aan deze brutale inzet. Het is duidelijk deze geprovoceerde oorlog met Rusland lang van te voren minutieus is voorbereid.

Nederland door de VS aangewezen als frontstaat.

Mark Rutte heeft het land in de aanbieding gedaan als ‘frontstaat’. De burgers van Dalfsen en omgeving, het nog prachtige groene deel van Nederland, betalen voor zijn baan als NAVO secretaris en het spel van banken en investeerders als Blackrock een hoge prijs: de sloop van hun woning of bedrijf.

Rutte heeft in elk geval een baan als woordvoerder van de NAVO. Als beloning voor de inzet van Nederland als oorlogsstaat voor de onzinnige ambities van de VS.

Foto: Pixabay

image_printDownload PDF en print