Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Duitse huisarts na 16 maanden voorarrest op vrije voeten

Kort nieuws

Laatst bijgewerkt:

Foto: Pixabay

In Duitsland is huisarts Dr. Bianca Witzschel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 8 maanden. Zij wordt ervan beschuldigd 1.003 valse Corona-attesten te hebben uitgeschreven. Wittschel zou hiervoor geld hebben gevraagd, dat volgens justitie een bedrag van €47.000 zou bedragen, een bedrag dat Witzschel moet terugbetalen. Ook mag zij 3 jaar geen huisartsenpraktijk meer voeren. De attesten dienden om gevrijwaard te zijn van het verplicht dragen van een mondmasker. In zijn eindoordeel stelde de rechter echter het arrestatiebevel niet uit te voeren waarmee Witzschel na 16 maanden direct op vrije voeten kwam.

Bij omstanders heerst verontwaardiging omdat de rechtbank voorbij gaat aan het meer dan overtuigende bewijs dat de mondmaskers geen enkel bewezen effect hebben gehad op de verspreiding van het vermeende virus, maar eerder diende als maatschappelijk drukmiddel om mensen de prikken op te dringen. Met de attesten konden de bezitters ook onder de verplichte experimentele mRNA-prikken uit.

Volgens de aanklager zou Bianca Witzschel tot de rechtsradicale groep ‘Reichsbürger’ behoren, een beschuldiging die langzamerhand iedereen aangehangen krijgt als die zich tegen de staat verzet.

“Ik begrijp de opwinding meer dan jullie denken,” zegt rechter Jürgen Scheuring tegen het bij de rechtszaak aanwezige publiek. Het is “fundamenteel toegestaan” om te spreken van een “politiek” in plaats van een “gepolitiseerd” proces. Vanwege de onzekerheden in de coronapandemie is het toegestaan om kritiek te leveren: “Dat is prima”. Tijdens de periode van het coronavirus, “waar we doorheen zijn gekomen, wisten veel mensen niet wat er zou gebeuren”. Velen waren besmet geraakt en velen waren gestorven, waaronder vrienden en collega’s. Maar het dragen van een masker is al eeuwen een keuze om te voorkomen dat je andere mensen besmet, zo de rechter.

De “democratisch gelegitimeerde wetgever” heeft de regels gemaakt, “of je ze leuk vindt of niet, autoriteiten en rechters houden zich eraan”. De rechter kon het niet eens zijn met de bewering dat er te veel sterfte zou zijn door vaccinaties. Hij adviseerde om de coronamaatregelen niet te beoordelen vanuit het perspectief van vandaag, maar vanuit de tijd waarin ze werden genomen.

Uiteindelijk besluit de rechtbank om het arrestatiebevel voor de arts, die al bijna 16 maanden in hechtenis zit vanwege het risico op onderduiken, niet uit te voeren, aldus de Sächsische.

Bianca Witzschel is daarmee vrij. Haar sympathisanten verwelkomen de veroordeelde voor het gebouw, zingen “Zo’n mooie dag als vandaag” en toosten met champagne. De dokter bedankt hen.

image_printDownload PDF en print