Boek nu uw rondleiding in Berlijn. Vroegboekkorting tot 1 juni. Lees meer ...

Jacht op ‘jong bloed’ maakt kinderen tot slachtoffer

Het is in elitaire kringen een breed gedragen fenomeen: jong bloed houdt je jong. Dat is dan letterlijk genomen. Het innemen van bloed van jonge mensen of kinderen schijnt het verouderingsproces te vertragen. Gedachten aan bloedzuigende dracula’s zijn in een aantal gevallen niet ver van de waarheid. Kinderhandel, handel in (jonge) organen en bloed en mogelijk (satanische) kindermishandeling, vinden hun oorsprong in deze steeds meer main stream wordende ziekelijke hype: kosten wat het kost het levenseinde oprekken.

De dood voor blijven

Het was neurowetenschapper Tony Wyss-Coray, die samen met Saul Villeda in wetenschappelijke artikelen in 2011 en 2014 onthulde dat het bloed van jonge muizen schijnbaar wonderbaarlijke herstellende effecten had op de hersenen van oudere muizen. In het artikel van 2014 schrijft Wyss-Coray:
Hier rapporteren we dat blootstelling van een oud dier aan jong bloed reeds bestaande effecten van hersenveroudering op moleculair, structureel, functioneel en cognitief niveau kan tegengaan en omkeren. Op cognitief niveau verbeterde systemische toediening van jong bloedplasma in oudere muizen leeftijdsgerelateerde cognitieve stoornissen in zowel contextuele angstconditionering als ruimtelijk leren en geheugen.

De ontdekking draagt bij aan een hot onderzoeksgebied genaamd geroscience dat “moleculaire en cellulaire mechanismen probeert te begrijpen die veroudering tot een belangrijke risicofactor en bestuurder van veel voorkomende chronische aandoeningen en ziekten van oudere volwassenheid maken“, aldus de National Institutes of Health. Dit NIH is bekend door de geruchtmakende Amerikaanse dr. Anthony Fauci, de man die bij veel van de Covidpandemie de maat der dingen was.

Leden van EZAZ kunnen inloggen om deze inhoud te bekijken. Hier . Nog geen lid? Steun EZAZ met een lidmaatschap. Meld je aan.