Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Duitse gezondheidszorg bereidt zich voor op oorlog

Kort nieuws

Laatst bijgewerkt:

Met het oog op de oorlog in Oekraïne en de agressieve retoriek uit Moskou wil minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) het Duitse gezondheidszorgsysteem voorbereiden op mogelijke militaire conflicten. Lauterbach vertelde de Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) dat Duitsland niet alleen beter voorbereid moet zijn op toekomstige pandemieën, maar “ook op grote rampen en mogelijke militaire conflicten”. Hij kondigde een overeenkomstig wetsontwerp aan voor de zomer.

“Het zou dom zijn om te zeggen dat we ons niet voorbereiden op een militair conflict en dat het er dan niet komt,” zei Lauterbach op de vraag of hij niet bang was om beschuldigd te worden van bangmakerij. “Niets doen is geen optie”, zei hij. We hebben ook “een keerpunt in de gezondheidszorg” nodig. Vooral omdat Duitsland een draaischijf zou kunnen worden voor de behandeling van gewonden uit andere landen ingeval de NAVO zich zou moeten verdedigen tegen een aanval.

Of Duitsland zich daadwerkelijk op een oorlogssituatie voorbereid of de oorlog als een aanleiding gebruikt voor nieuwe hervormingen van de gezondheidszorg, is onduidelijk.

Verder lezen [Duits]

image_printDownload PDF en print