Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Digital ID kwam net op tijd voor de ramp in East-Palestine

Laatst bijgewerkt:

Overheden blijken steeds vaker een vooruitziende blik te hebben. Zo was 2019 het jaar waarin de communicatie en prikcampagne tegen Covid al was voorbereid. Ook in de VS zien autoriteiten rampen aankomen. Enkele maanden vóór de enorme ramp met de giftrein in het Amerikaanse East-Palestine kreeg de bevolking het aanbod aan een experiment mee te doen: een gratis digitale ID voor het geval mensen na een ramp getraceerd zouden moeten worden en hun gezondheidstoestand gemonitord. En die ramp kwam snel en precies in dat kleine plaatsje East-Palestine.

Op 3 februari 2023 is een goederentrein met vinylchloride, butylacrylaat, ethylhexylacrylaat en ethyleenglycolmonobutylether ontspoord langs de Norfolk Southern Railway in East Palestine, Ohio, Verenigde Staten. Plotseling stervende kippen werden tot 15 kilometer van het ongeluk gemeld. Dichterbij kwamen meldingen van stervende dieren, op het land en in het water.

Bewoners klaagden over verschillende verschijnselen zoals hoofdpijn en ademhalingsproblemen.

De trein telde maar liefst 150 wagons, waarvan 9 leeg. De totale lengte bedroeg bijna 3 kilometer. Een megawolk dreef honderden kilometers in noordwestelijke richting tot over de Canadese grens. Als de wind uit het westen was gekomen had de gifwolk met gemak de miljoenenstad New York bereikt.

Ondanks dode vissen en kikkers hielden de autoriteiten vol dat het water en land buiten de lokatie van het ongeval niet was besmet. Bewoners vrezen echter dat veel landbouwgebieden toch met de giftige stoffen in aanraking is gekomen.

Bewoners van East-Palestine is opgevallen dat in december de film ‘White Noise‘ op Netflix werd uitgezonden. Een film die gaat over een ongeval met een giftrein. Vooral inwoner Ben Ratner kan er niet over uit. Hij werd uitgerekend geselecteerd om in de film een bijrol te spelen. Ratner: “Dit is zo’n enge situatie. En je kunt jezelf gek maken als je bedenkt hoe griezelig de overeenkomsten zijn tussen wat er nu gebeurt en in die film.”

Het doorgaans goed geïnformeerde Witney Webb stelde op Twitter: “MSM en politici lijken te denken dat CO2 eerder een kortetermijnbedreiging voor het milieu in de VS is dan een letterlijk dodelijke chemische Tsjernobyl-gebeurtenis. Dat zou een teken moeten zijn om kritisch te gaan nadenken over wat ons verteld/verkocht wordt met betrekking tot het milieubeleid.
Verder schreef zij: “Belangrijk om te weten: als het land en het water rondom je volledig vergiftigd zijn, kun je niet wegkijken van het “slimme stad” model dat eraan komt. Interessant dus dat de grote MSM stemmen die “smart cities” framen als noodzakelijk om “de planeet te redden” hier geen moer om geven.

Berichten dat de MSM geen aandacht besteden aan de ramp is sterk aangezet. Ook de grote nationale kanalen in de VS hadden reportages over de ramp.

Wat opvalt is dat Little East Palestine met 4.700 inwoners, drie maanden vóór de ramp het middelpunt was van een proefprogramma om te reageren op noodsituaties. De bevolking kon een gratis digitale ID ophalen “om gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals ademhalingsmoeilijkheden, op te sporen.” De presentator van onderstaande nieuwsuitzending had het over East-Palestine als “the place to be“.

Meer over de ramp in deze video van Democracy Now.

De introductie voor een gratis Digital ID
image_printDownload PDF en print