Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

ANDERS BEKEKEN: Klimaat

Laatst bijgewerkt:

In de rubriek ANDERS BEKEKEN zetten wij het nieuws in een ander perspectief, op z’n kop, achterstevoren, binnenstebuiten. Omdat dezelfde feiten onder een andere invalshoek er toch weer anders uitzien. Een rubriek zonder meel in de mond.

Foto: Pixabay

De aarde wil van ons af. Dat recht heeft ze.

De wereld beweegt in een bedenkelijke richting. De mens is schuld. Schuld aan alles wat de wereld aan het koken brengt. Steeds duidelijker worden de teugels aangetrokken, want de elite maakt zich zorgen. Wij zijn met te veel. Mensen die allemaal moeten eten, willen reizen, zelfs CO2 uitademen. De aarde heeft ook rechten, sterker, we gaan aan de aarde ondergeschikt worden. We mogen blij zijn dat de aarde ons zo’n 80 levensjaren duldt.

De nu al jaren voortdurende bangmakerij voor een killervirus, ‘de Russen’ en nu succesvol de klimaatverandering heeft zijn effect gehad. Volgens het blad Forbes is volgens zoekopdrachten met Google vast te stellen dat het aantal angstigen met meer dan 500% is toegenomen. Dat is mooi. Want er moeten velen miljarenden naar ‘groene’ bedrijven en hun mega-investeerders. En zonder angst geen investeringen in windturbines, zonnevelden of wapens.

Aan het begin van elk jaar wordt een Ipsos Global Trends onderzoek uitgevoerd. In het rapport over 2023 was gemiddeld 80 procent van de respondenten in 50 landen het ermee eens dat “we afstevenen op een milieuramp tenzij we onze gewoonten snel veranderen.” Dat is even slikken voor de ‘klimaatontkenners’, dat zijn mensen die denken dat er geen klimaatcrisis bestaat. Of die 80% wel reëel is doet er niet toe. De angst zit er diep in. De propaganda heeft gewerkt.

Maar niet getreurd. De elite, dat zijn top-investeerders, met bendeleider Blackrock, telgen van de Rothschilds en de Rockefellers, families met te veel geld, de paus, de leden van de bridgeclub WEF en nog zo wat illustere types, hebben een oplossing. Als u nu gewoon afstand doet van bezit, gewoon een ommetje maakt langs het lokale plantsoen, onderweg een broodje meelworm meepikt, uw auto gelijk met de visserskotters naar de sloop brengt, dan is het onheil misschien nog af te wenden.

“We moeten gewoon wat geluk inleveren”, stelt Forbes. Daarmee komen we echt van onze tergende klimaatangst af. En u van uw overtollige kilo’s. Want geloof me, die sprinkhanen, meelwormen zetten weinig vet aan en als u geluk hebt, vreten ze de rest aan de binnenkant weg.

Tweedehandsjes is goed om mensen uit de armoede te helpen, zo meent de klimaatelite. Wie geld heeft, en dat heeft deze klimaatmaffia, koopt nieuw. Zij zullen geen tweedehands Rolex willen, een TESLA met een lege accu zal het ook niet worden. Het model luidt wij welgestelden kopen nieuw en de rest mag het gebruikte spul. Dat is hoe men zich een circulaire economie voorstelt.

De opwarmingspriesters vliegen met tienduizenden de wereld rond van de ene klimaatconferentie naar de andere. Onderweg naar de zoveelste klimaattop, onlangs in het zonovergoten Dubai, vroren de wieltjes van deze elitejet vast aan de startbaan van de luchthaven van München. De opwarming laat groeten. Of zie het filmpje, voor de geloofwaardigheid.

In uw toekomst zult u geen last hebben van een bevroren vliegtuig als u naar Barcelona wilt. Voor u is de 15-minutenstad in voorbereiding. Alles binnen handbereik: de super met schappen met verse eiwitbommen met lange poten, een speelplaatsje, plantsoentje. Kortom alles wat u nodig heeft en ook nog makkelijk te voet kunt bereiken. Want de auto heeft u al de deur uitgedaan. De stekkerauto was te duur en er waren geen stopcontacten meer in de buurt voor nog meer stroomauto’s.

Schiphol kon eindelijk duurzaam worden. Want alle vakantievluchten waren gestopt. Alleen mensen van ‘groot maatschappelijk belang’, zij die naar belangrijke ‘groene meetups’ onderweg zijn, gebruiken nog het vliegveld. Eén start- en landingsbaan doet dan nog dienst. Op de overige vier staan duizenden onverkoopbare stekkerauto’s, afgedankte benzine-karossen die verboden waren.

Eindbaas VN op bedevaart op Antarctica (Bron X)

Namens u en mij vloog de eindbaas van de Verenigde Naties, u weet wel die door de rijken der aarde gesponsorde frontorganisatie, António Guterres, naar Antarctica om de pinquins persoonlijk te vertellen dat de mensheid de thermostaat niet verder zal laten oplopen. Noem het een vorm van een klimaatbedevaart, naar het koude Lourdes van de klimaatkerk.

Het zal duidelijk zijn dat een oplossing voor de hand ligt. De wereldbevolking moet fors terug. Dennis Meadows, een vooraanstaand lid van de Club van Rome, hoopt dat de “noodzakelijke” ontvolking van de planeet Aarde tot één miljard – een vermindering van 87,5% ten opzichte van de huidige bevolking – “op een beschaafde manier” kan plaatsvinden. Hij wil gelijkheid en geen geweld, dus het verdwijnen van 7 miljard mensen moet gelijk over alle klassen worden verdeeld. Nog een oorlog met 60 miljoen doden zoals de Tweede Wereldoorlog geeft te veel rommel.

Hij gaat verder: “Als we vrijheid willen én onze levensstijl willen behouden, dan kan dat maar met 1 misschien 2 miljard mensen. “That is my hope.” Nee, niet iedereen zal gelukkig zijn, volgens deze engerd.

Deze mensen preken een intellectuele vuiligheid die voor de verbale terreur van de NAZI’s niet onder doet. Wees u dus gerust, u moet verdwijnen en zult geen nageslacht hebben, maar we doen het voorzichtig en langzaam. Maar maakt u zich geen illusies over uw vrijheden. Zie alle nu tijdens Corona in de meeste Westerse landen voorbereide en reeds ingevoerde wetten. Niet van gehoord? Dat komt ongetwijfeld nog.

Dennis Meadows, een vooraanstaand lid van de Club van Rome, wil van u en mij af.

Hoe kan de opruiming van de mensheid voorzichtig verlopen? Heeft u daar wel eens over nagedacht? En wist u dat deze gedachte van deze rijke kliek al heel oud is, van begin vorige eeuw?
In de jaren zestig van de vorige eeuw begon het met een stapsgewijze benadering. We schreven hierover al een achtdelige serie (zie onder).

Seks moest ‘vrij en niet-productief’ worden. En kwam het na een leuke nacht er toch van, dan moest abortus het euvel kunnen verhelpen. Baas-in-eigen-buik werd hiervan de Nederlandse vertaling. Seks moet kunnen, maar gewoon omdat het leuk is. Het heeft niets met het kinderen krijgen te maken. Dat is bijzaak. Anti-conceptie was ook zo’n stap.

De promotie van homoseksualiteit betekende ook de basis voor een kindloze relatie. Later zouden daar nog meer nageslacht-mijdende relatievormen bij komen zoals de LBTQ+ beweging, waarbij ook de samenleving in steeds meer maatschappelijke mootjes werd gehakt. Ieder zijn vakje. De LBTQ+ beweging zou weer in aanvaring komen met de gaybeweging. Met de door financieel krachtige ‘filantropen’ gepromote genderbeweging kwam de homobeweging in een kwaad daglicht te staan. Die erkenden nog steeds dat er mannen en vrouwen waren, waarbij een man van een man en een vrouw van een vrouw kan houden.

Ondertussen zag een duister gezelschap dat het goed was. De wereld verdeelde zich steeds meer. Hadden vooral met elkaar strijd en niet met hen. En het belangrijkste, er kwamen geen kinderen van.
Het resultaat zien wij inmiddels: de overwegend autochtone bevolking neemt jaar na jaar af en onder gelijktijdige snelle groei van de bevolking. Het kan verkeren.

U zult zeggen, je moet dat allemaal anders zien. Maar dit is de rubriek ‘Anders bekeken’.

image_printDownload PDF en print