Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Radio Moddergat #100

Laatst bijgewerkt:

Radio Moddergat is een wekelijkse podcast van EZAZ.nl. Radio Moddergat is bedoeld voor mensen die liever luisteren (thuis of onderweg) dan lezen. Wilt u direct een bericht ontvangen van de nieuwste uitzending van Radio Moddergat, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Dit is de 100ste aflevering van Radio Moddergat. Honderd uitzendingen over de jaren waarin onze samenleving bewust werd verstoord, beschadigd, relaties en mensenlevens zijn ontwricht. Jaren waarin overheden veranderden in totalitaire heersers die de politie excessief geweld op vreedzame demonstranten liet uitoefenen. Een overheid die burgers met kritiek op haar functioneren ook nu nog als ‘anti-overheids extremisten’ bestempelt, hun meningen censureert, desnoods hun bankrekeningen laat sluiten.

Honderd uitzendingen, honderd observaties van een heftige tijd. Deze 100ste uitzending is een extra lange editie, een tijdsdocument.

Zie onderstaand de documentaire over de ontsporing van de overheid van de Australische deelstaat Victoria en haar minister-president Daniel Andrews. De fascistoïde maatregelen, de knechting van de bevolking, de inzet van zwaar bewapende anti-terreur elite-troepen om vreedzame demonstranten te verdrijven of de ‘gewone’ politie die zich te buiten ging aan talrijke mishandelingen van burgers die voor hun grondrechten demonstreerden.

Hoe kon dit in Australië (en in iets andere vorm in andere landen) gebeuren dat een democratie in oogopslag in een Westers China veranderde.

Recente uitzendingen

image_printDownload PDF en print

Uw waardering voor dit artikel

  1. Gefeliciteerd met de 100e! Wat een intensiteit, niet vergeten. Ik ben zo hard wakker geworden na een leven dat me ervoor op de knieen bracht. Als mijn reactie trok ik me helemaal terug ook al wilde ik eigenlijk ook een podcast maken, maar in plaats daarvan geniet ik van een enorme hoeveelheid podcasten van anderen. Ik luister naar m’n ingevingen. Nog steeds ben ik een nonconformist en einzelganger, maar nu zo goed als zonder strijd, hopelijk een stil voorbeeldje, want alles is een (1) en leeft dus ook in onszelf. Ik gebruik m’n angsten en eigen-wijsheid en kijk ze aan. Leuk voor NL: ik zit na vele jaren weer helemaal op de fiets in Texas! Heel veel fietsen om bij m’n dingen te komen (1 uur of meer enkele reis) wat alles nog beter in beeld brengt. Veel succes. Veel dank. Ga door.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *