Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Primordial Code zet kennis over beschavingen op zijn kop

Laatst bijgewerkt:

De maker van documentaires als onder meer Headwind, Return to Eden en Paradogma, Marijn Poels, komt nu met The Primordial Code. Volgens Poels “een belangrijk verhaal over deze krankzinnige tijd en waar iedereen genoeg ingrediënten krijgt om zijn eigen beeld te vormen.”

Documentaire voor de nieuwsgierige geest

Volgens Marijn Poels gaat deze documentaire waarschijnlijk de meeste impact hebben van al zijn voorgaande producties. De reden is dat Poels voor deze documentaire op zoek is gegaan naar de oorsprong van onze beschaving. Zijn wij de enige beschaving of gingen andere beschavingen ons voor?

Op zoek naar oude beschavingen op Sardinië.

Velen kunnen zich weinig voorstellen bij voorgaande beschavingen en zeker niet bij de gedachte dat die kennis hadden die voor ons verloren is gegaan. Kennis die ons in de huidige tijd goed van pas zou komen, worstelend met talrijke problemen als milieu en energie.

Een reuzenkies die de vinder wegens bedreigingen met aarzeling toont.

De documentaire verhaalt van de vondst van een ‘reuzenras’ op het Italiaanse eiland Sardinië, een vondst waar maar weinigen van willen weten.

Onderzoeker toont ‘verborgen’ piramide in Bosnië.

Een reis naar Bosnië brengt de kijker naar de wellicht oudste piramide van de wereld. Hier worden steenformaties gevonden die door mensenhanden moeten zijn vervaardigd en die een hardheid hebben die onze beschaving met beton niet kan bereiken. Ook hier wordt het verder zoeken naar het hoe en waarom geblokkeerd. Het niet willen weten lijkt een rode draad in Poel’s ontdekkingsreis.

Energie speelt een belangrijke rol in Primordial Code. Energie dat vrij en zonder kosten is. En vooral oneindig. Was het niet Nikola Tesla die daar al vorige eeuw experimenten mee deed? Maar zijn mogelijke ontdekkingen zou de olieindustrie haar inkomsten kunnen ontnemen, schaarste zou overdaad worden.

Met deze documentaire lijkt Poels de kijker los te willen maken van zijn vaste overtuigingen. Overtuigingen over onderwerpen die in de huidige tijd zo dominant zijn zonder die onderwerpen zelf ook maar te benaderen, zij het op het laatst in korte flitsende fragmenten. Daarmee is de film ‘risicoloos’ om in bredere kring te bekijken.

Een enigszins flexibele geest en een minimum aan nieuwsgierigheid is wel wenselijk want de film opent deurtjes waarvan velen willen dat die gesloten blijven.

Onderstaand de film die Poels kosteloos beschikbaar stelt om te delen en zelfs om te downloaden. Maar de film was niet zonder kosten om te maken. Wilt u hem steunen en waarderen voor deze film, dan kan dat via zijn website marijnpoels.com.

image_printDownload PDF en print

Uw waardering voor dit artikel

 1. Primordial code: prachtige documentaire, belangrijk , vooral in deze verdwaasde tijd, waar de connectie met de kosmos, de natuur en ‘het heilige weten” van onze voorouders zo verloren is gegaan voor de meeste mensen.

 2. Deze docu maakt van vele van mijn opvattingen, overpeinzingen, ontdekkingen, theorieën en geloof (non religieus) één duidelijk verhaal.
  Ongelovelijk mooi verteld en goed opgezette video.
  Ik ben er stil van.
  Maar nog meer mijn roer is om.
  Do not go gentle into that good night…
  Is zachtjes uitgedrukt nu mijn missie om te worden wie ik mag en moet zijn. Een waarachtig mens in balans met andere mensen en de natuur maar vooral met moeder Aarde, en dus echt geen slaaf van de elite.
  Een donatie komt er aan, even mn paypal gegevens opzoeken hahaha ik ben van het cash geld… vandaar opzoeken.
  Marijn dank weer voor een mooi stukje onderzoek. Ga zo door svp

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *