Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Pfizerdirecteur praat zijn mond voorbij: bewust virussen muteren om variaties te voorspellen

Een op het eerste gezicht onopvallende ontmoeting in een New Yorks restaurant heeft geleid tot grote commotie. In het gesprek was Jordon Trishton Walker, Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations – mRNA Scientific Planner uitgenodigd voor wat is gaan heten ‘een date’. Trots als een pauw vertelde hij dat zijn bedrijf werkte aan het creëren van varianten van het Covid-19 virus: “Vertel het aan niemand. Beloof dat je het aan niemand vertelt. De manier waarop het [het experiment] zou werken is dat we het virus in apen stoppen, en we zorgen er achtereenvolgens voor dat ze elkaar blijven infecteren, en we verzamelen seriële monsters van hen.”

Dat het hele Covid-19 gebeuren omgeven is met geheimzinnigheid en geplaagd wordt door steeds meer uitkomende ‘complottheorieën’ over bedrog, misleiding en corruptie, is voor de beter geïnformeerden niet nieuw. Maar dat een medewerker van Pfizer op directieniveau zo zijn mond voorbijpraat is zeer opmerkelijk.

In een opgezet gesprek nodigde het onderzoeksplatform Veritas Jordon Trishton Walker, Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations – mRNA Scientific Planner uit. Het zou gaan om een ‘date’ afspraak.

Op tafel lag ongezien een mini-camera en microfoon.

Klaarblijkelijk was de sfeer zo ontspannen en de drang om indruk te maken zo hoog dat Walker wel heel pikante bedrijfsgeheimen prijs gaf.

Mutaties veroorzaken

Walker: “Een van de dingen die we [Pfizer] onderzoeken is, waarom muteren we het [COVID] niet zelf, zodat we preventief nieuwe vaccins kunnen ontwikkelen, toch? Dus dat moeten we doen. Als we dat echter gaan doen, is er een risico van, zoals je je kunt voorstellen – niemand wil een farmaceutisch bedrijf hebben dat f**king virussen muteert.

Hierbij zou het gaan om ‘Directed Evolution’ wat anders zou zijn dan ‘Gain of Function’ waarbij virussen in hun werking worden versterkt. ‘Directed Evolution’ blijkt te gaan om het manipuleren van een virus zodat het zich blijft voordoen in nieuwe varianten.
Walker zegt zelf hierover dat ‘gerichte evolutie’ (Directed Evolution) anders is dan Gain-of-Function, wat wordt gedefinieerd als “een mutatie die nieuwe of verbeterde activiteit op een eiwit verleent.” Met andere woorden, het betekent dat een virus zoals COVID krachtiger kan worden, afhankelijk van de mutatie / wetenschappelijk experiment dat erop wordt uitgevoerd.

De Pfizer-directeur vertelde de voor hem onbekende Veritas-journalist, zijn ‘date’, over deze ontwikkelingen rondom COVID-vaccins en erkende dat mensen deze informatie niet leuk zouden vinden als het openbaar zou worden.

Walker: “Van wat ik heb gehoord, is dat ze [Pfizer-wetenschappers] het [COVID-mutatieproces] optimaliseren, maar ze gaan langzaam omdat iedereen erg voorzichtig is; ze willen het natuurlijk niet te veel versnellen. Ik denk dat ze het ook gewoon proberen te doen als een verkennend ding, omdat je duidelijk niet wilt adverteren dat je toekomstige mutaties aan het uitzoeken bent.

Beseffend dat hij wel een fors geheim prijsgeeft: “Vertel het aan niemand. Beloof dat je het aan niemand vertelt. De manier waarop het [het experiment] zou werken is dat we het virus in apen stoppen, en we zorgen er achtereenvolgens voor dat ze elkaar blijven infecteren, en we verzamelen seriële monsters van hen.”

Over Wuhan

Ofschoon hij niet wil spreken van ‘Gain-of-Function’ trok Walker wel parallellen tussen dit huidige Pfizer-project en wat er mogelijk is gebeurd bij het Wuhan Institute Of Virology in China.
Je moet heel beheerst handelen om ervoor te zorgen dat dit virus dat je muteert niet iets creëert dat overal naartoe gaat. Wat, vermoed ik, de manier is waarop het virus begon in Wuhan, om eerlijk te zijn. Het is niet aannemelijk dat dit virus uit het niets is opgedoken. Het is bullshit,” zei hij.

Covid zakelijk succes

Walker vertelde de Veritas-journalist ook dat COVID belangrijk is geweest voor het recente zakelijke succes van Pfizer.
Walker: “Een deel van wat zij [wetenschappers van Pfizer] willen doen, is tot op zekere hoogte proberen uit te vinden, weet je, hoe er al deze nieuwe soorten en varianten zijn die gewoon opduiken. Dus het is alsof we ze proberen te vangen voordat ze opduiken en we een vaccin profylactisch kunnen ontwikkelen, zoals voor nieuwe varianten. Daarom doen ze het graag gecontroleerd in een lab, waar ze zeggen dat dit een nieuwe epitoop is, en dus als het later in het publiek uitkomt, hebben we al een vaccin dat werkt.

Draaideur overheid bedrijfsleven

Walker legde verder uit hoe Big Pharma en overheidsfunctionarissen, zoals bij de Food & Drug Administration [FDA], wederzijdse belangen hebben, en hoe dat niet in het belang van het Amerikaanse volk is.
Walker: “[Big Pharma] is een draaideur voor alle overheidsfunctionarissen.
Veritas Journalist: “Wow.”
Walker: “In elke branche. Dus in de farmaceutische industrie zullen alle mensen die onze medicijnen beoordelen – uiteindelijk zullen de meesten van hen komen werken voor farmaceutische bedrijven. En in het leger, defensie overheidsfunctionarissen uiteindelijk werken voor defensie bedrijven achteraf. Veritas Journalist: “Hoe voelt u zich over die draaideur?
Walker: “Het is goed voor de industrie om eerlijk te zijn. Het is slecht voor iedereen in Amerika.

De ontknoping

Na de ontboezemingen komt James O’ Keefe binnen, de oprichter van het baanbrekende journalistieke onderzoeksplatform. Wat dan gebeurt is in de video te zien op de website van Veritas. Het zal duidelijk zijn dat Walker buiten zichzelf raakte toen hij vernam tegenover een journalist te hebben gezeten.

Meer op de website van Veritas.

Over Project Veritas

James O ‘ Keefe richtte Project Veritas in 2010 op als een non-profit journalistieke onderneming om zijn undercover rapportagewerk voort te zetten. Vandaag onderzoekt en onthult Project Veritas corruptie, oneerlijkheid, zelfhandel, verspilling, fraude en ander wangedrag in zowel publieke als private instellingen om een meer ethische en transparante samenleving te bereiken en om rechtszaken aan te gaan om: de door de wet gewaarborgde mensenrechten en burgerrechten te beschermen, te verdedigen en uit te breiden, met name de rechten van het Eerste Amendement, inclusief het bevorderen van de vrije uitwisseling van ideeën in een digitale wereld; censuur van elke ideologie te bestrijden en te verslaan; het bevorderen van waarheidsgetrouwe rapportage; en het verdedigen van vrijheid van meningsuiting en verenigingskwesties, waaronder het recht op anonimiteit. O ‘ Keefe fungeert als CEO en voorzitter van de Raad van bestuur, zodat hij zijn collega-journalisten kan blijven leiden en onderwijzen, evenals de Project Veritas-cultuur kan beschermen en koesteren.

image_printDownload PDF en print