Het CBDC-Dossier is uit. Download ...

Onopgemerkt in de media – week 35

Week 35-2023

In de nieuwe rubriek ‘Onopgemerkt’ brengen wij iedere vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn. Bij wijze van experiment zullen we dit vier vrijdagen achtereen publiceren.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash

Project NEOM plaatst 9 miljoen mensen in een stad van 170 kilometer lengte


Kroonprins bin Salman van Saudi-Arabië (uit video)

De Saudische kroonprins en premier bin Salman ziet het helemaal zitten: een gebouw van 170 kilometer lang, van buiten met spiegelruiten en binnen een woonklimaat voor 9 miljoen toekomstige Saudi’s. Geselecteerde architectenbureaus watertanden van deze historische opdracht met de naam NEOM of The Line dat de overtreffende trap van de 15 minutenstad kan worden genoemd.
[Engels]

Bekijk de video

Slechts 3% van ziekenhuisopnames was in 2020 voor Covidpatiënten


Foto: Pixabay

Het jaar 2020 gaat de geschiedenis in als het jaar van de ‘Covid-pandemie’, van ‘flatten the curve’ en ‘we doen het voor de zorg’. Uit cijfers van de overheid over de opnames in ziekenhuizen blijkt een heel ander beeld. In 2020 werd slechts 3% van mensen in ziekenhuizen opgenomen met de diagnose Covid. Uiteraard vastgesteld met de PCR-test. De resterende 97% had allerlei andere aandoeningen, waarvan kanker de meest voorkomende was.
[Nederlands]

Lees verder

CO2 bestrijden door bomen te begraven


Foto: EZAZ.

Bill Gates, bekend van vaccins, muggen en reductie van het zonlicht, investeert nu ook in het begraven van bomen. Het gaat om het voortijdig kappen van dode bomen waarvan verondersteld wordt dat zij na afsterven hun opgeslagen CO2 aan de atmosfeer vrijgeven. Dat mag niet gebeuren, zo de initiatiefnemers, een Amerikaans bosbouwbedrijf. Door de dode bomen na kap te begraven kan het vrijkomen van het ‘schadelijke’ CO2 voor duizenden jaren worden opgehouden.
[Engels]

Lees verder

Gent (B): Actie ‘Hart voor onze kinderen


De Vlaamse organisatie Hart voor onze Kinderen‘ wil een warm hart toedragen aan alle kinderen en zeker de meest kwetsbare, die het in deze bewogen tijden bijzonder moeilijk hebben. Op 23 september as. vindt zo’n manifestatie plaats waar over kinderen wordt gesproken. Deze nu al 8e actie geeft aandacht aan alle kinderen in deze maatschappij.
[Nederlands]

Lees verder

De multipolaire wereld groeit door BRICS


De BRICS-landen bijeen in Johannesburg.

Het Bruto Binnenlands Product van BRICS-landen is nu 36 procent van het wereldwijde BBP en 47 procent van de wereldbevolking.
Het economische blok groeit gestaag. “We hebben besloten om de Argentijnse Republiek, de Arabische Republiek Egypte, de Federale Democratische Republiek Ethiopië, de Islamitische Republiek Iran, het Koninkrijk Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten uit te nodigen om volwaardig lid te worden van BRICS. Het lidmaatschap gaat in op 1 januari 2024”, kondigde Cyril Ramaphosa, president van Zuid-Afrika, aan.

[Engels]

Lees verder

VS gaat Oekraïners opleiden voor F16


Foto: Pixabay.

VS beginnen Oekraïense piloten en bemanningen te trainen op F-16’s. Het gaat om de Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) op 24 augustus. De training begint in oktober en vindt plaats op de Morris Air National Guard Base in Tucson, Arizona, de primaire trainingsbasis van de Amerikaanse luchtmacht (USAF) voor buitenlandse F-16 bemanningen.

[Engels]

Lees verder

VS en China zoeken toch toenadering


Foto: Pixabay

De Amerikaanse minister van Handel, Gina Raimondo, had op 28 en 29 augustus een ontmoeting met ten minste drie hooggeplaatste Chinese functionarissen, waaronder premier Li Qiang. De VS hebben niet de intentie om de ontwikkeling van China in te perken of te streven naar ontkoppeling van China, zei Raimondo, en beloofde te blijven communiceren om normale economische en handelsbetrekkingen tussen de twee landen in stand te houden en de stabiele ontwikkeling van bilaterale betrekkingen te bevorderen.
[Engels]

Lees verder

Uw reactie

Wilt u ons in onderstaande reactiebox vertellen of u dit een nuttige aanvulling vindt op onze dagelijkse artikelen of liever, ook op de vrijdag, een EZAZ-artikel leest?

Onopgemerkt in de media – week 35
Uw oordeel over dit artikel23 Stemmen
8.9
8.9
error: Deze inhoud is beschermd!