Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Onopgemerkt in de media – week 07

Laatst bijgewerkt:

In de rubriek ‘Onopgemerkt’ brengen wij elke vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash


Censuur is een hecht systeem van talrijke organisaties

Tucker Carlson en Mike Benz

Er zijn weinig mensen die zo goed op de hoogte zijn van hoe censuur wordt uitgeoefend en vooral door wie. In de opzienbarende uitleg van Mike Benz ontdekt de kijker dat censuur een oud gegeven is. Wat nieuw is dat de organisaties die dat doen (en dat zijn er honderden) dit eerst deden om ‘de vijand’ van verkeerde informatie te voorzien. Sinds de Brexit, verkiezing van Donald Trump en Covid is de groep machthebbenden in angst dat hun eigen landgenoten in opstand komen tegen de bizarre ontwikkelingen die de Westerse samenlevingen schaden. En zo begon de censuur zich naar binnen te richten, tegen de eigen bevolking. Benz vertelt ook hoe de EU onder druk is gezet om ook strenge censuurwetten aan te nemen zoals Duitsland met NetzDG en de EU met de Digital Service Act.
Deze video zal de kijker van de ene in de andere verbazing doen vallen …

Video op X [Engels]


Zuckerberg en anderen bouwen schuilkelders

Archieffoto van een bunker

De rijken kunnen zich niet uit de dood kopen, maar ze kunnen het zeker een tijdje uitstellen. Al het pure voedsel en dure gezondheidszorg en personal trainers die geld kan kopen, houden de rijken gemiddeld langer dan de rest van ons. Maar het is niet de dood zelf die de grote gelijkmaker is; het is de vrees voor de dood. Dat is het ding waar de hoogste stapels geld niet tegen kunnen beschermen.
Dit schrijft de Engelse Guardian in een artikel over de bouw van grote schuilbunker door Zuckerberg en andere schatrijke tycoons. Daarvoor heeft Zuckerberg op een van de eilanden van Hawaii (klaarblijkelijk geen angst voor zeespiegelstijging) grote stukken land opgekocht, de rechtmatige eigenaren de wacht aangezegd. Nu bouwt hij daar een bunkercomplex van USD 270 miljoen om ‘veilig’ het einde der tijden af te wachten.

Lees verder [Engels


Immigratie VS en EU is een invasie geworden

Videofragment uit onderstaande video.

De immigratie in de VS en de EU is niet meer onder controle. Met honderdduizenden per maand kunnen beide VS en EU de stroom niet meer aan.
In deze bijzonder reportage van het platform ‘Muckraker‘ volgt onderzoeksjournalist Anthony Ruben de barre tocht die een onophoudelijke stroom migranten maken door Zuid- en Midden-Amerika, op weg naar de beloofde welvaart in de VS. Inmiddels staan de steden die open stonden voor migranten voor een onmogelijke taak de toestroom nog in goede banen te leiden.

Bekijk de video [Engels]


Poetin: Gays zijn hier welkom, maar blijf weg bij de kinderen

Archieffoto (Kremlin)

Rusland is eigenlijk tolerant tegenover mensen met een niet-traditionele seksuele geaardheid, zolang ze zich niet op kinderen richten of met hun voorkeuren pronken, zei president Vladimir Poetin dinsdag. De president maakte de opmerkingen toen hij bezoekers van het forum ‘Sterke ideeën voor een nieuwe tijd’ toesprak, een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door het door de staat gesteunde Russische Agentschap voor Strategische Initiatieven.
“We zijn heel tolerant tegenover mensen met een niet-traditionele seksuele geaardheid. We lopen er alleen niet mee te koop en we geloven niet dat het goed is om ermee te koop te lopen. Laat iedereen – de volwassenen – leven zoals ze willen. Niemand beperkt hen ergens in,” verklaarde Poetin, die uitlegde dat er in feite maar een handvol regels zijn die de LGBTQ-gemeenschap in het land beperken.

Lees verder [Engels]


Het andere verhaal over Navalny

Alexei Navalny in een video uit 2007 waarin hij moslims vergelijkt met kakkerlakken die moeten worden doodgeschoten.

“Meisjes en jongens, ik had het geluk om toegelaten te worden tot het Yale World fellows programma aan de universiteit van Yale. Het was niet gemakkelijk, de competitie bestond uit ongeveer 1000 mensen voor 15 plaatsen. Daarom zal ik de tweede helft van 2010 doorbrengen in de stad New Haven, Connecticut.”
Opgeleid in de VS en actief om president Poetin zijn macht te ontnemen is Navalny alles behalve een ‘vredesduif’ die voor het vrije woord opkwam. Met zijn obsessie met haat tegen minderheden moet hij tot extreemrechts worden gerekend.
Navalny zat zijn straf uit in de IK-3 gevangeniskolonie in Kharp, een nederzetting in het autonome district Yamal-Nenets zo’n 2000 kilometer ten noordoosten van Moskou, een van de meest afgelegen gevangenissen in Rusland met een reputatie van soberheid en – volgens gevangenen die er gezeten hebben – wreedheid.

In onderstaand uitgebreide artikel meer over de achtergronden van Navalny, zijn activiteiten en verbindingen met de VS.

Lees verder [Engels]

image_printDownload PDF en print