Lezing over de CO2 mist: tickets

Onopgemerkt in de media – week 05

Laatst bijgewerkt:

In de rubriek ‘Onopgemerkt’ brengen wij elke vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash

Het interview waar velen naar uitkeken

Foto: Tucker Carlson en Vladimir Poetin

Nee, dit interview is zeker geen onopgemerkt nieuws. Maar dat had het wel moeten zijn. De ‘overheidsmedia’ hebben er alles aan gedaan om kijkers te ontmoedigen het interview te gaan zien. Tucker Carlson nam hiermee een moedige stap. Hij is van alle kanten aangevallen en als ‘Poetinvriend’ bestempeld. Hij doet alleen maar het werk dat de ‘overheidsmedia’ hadden moeten doen. Zoals in het verleden ook leiders zijn geïnterviewd die in het Westen niet populair waren.
Wij moeten mensen als Carlson dankbaar zijn dat hij ons een ander perspectief biedt. Aan ons, volwassen burgers, om onze mening te bepalen. Want zo gaat dat in een zichzelf respecterende democratie.

Naar de site van Tucker Carlson [Engels]


Nederlandse topleveldomein .nl uitgeleverd aan Amazon?

Foto: Pixabay

Er is opschudding ontstaan over het voornemen van het in Arnhem gevestigde SIDN, dat de Nederlandse domeinnamen eindigend op .nl registreert, om delen van het registratieproces aan het Amerikaanse Amazon over te hevelen. Ongeacht bij welke ‘registrar’ een .nl-domeinnaam is vastgelegd, ze komen allemaal bij de SIDN in het zogenaamde ‘register’.
Voor alle duidelijkheid, bij het bestellen van een domein zijn er drie partijen betrokken:

1. De registrant: de klant
2. De registrar: dit zijn providers zoals TransIP, Vimexx, etc.
3. Het register; SIDN voor .NL-domeinen.

Het register is de partij die domeinen van een bepaalde extensie uitgeeft. Registrars kunnen vervolgens namens hun klanten domeinen registeren bij dit register. Het desbetreffende nieuwsartikel heeft dus betrekking op het register; het SIDN. Het heeft daarom ook geen zin om de domein naar een andere registrar te verhuizen; deze verandering vindt namelijk op het registerniveau plaats.

De reden zou zijn dat het verouderde systeem te veel kosten met zich meebrengt. Zelfs het ministerie zou zijn verrast over het voornemen. Er zijn inmiddels kamervragen gesteld.

Lees verder [Nederland]


Omgevingslichtsensoren in smartphones kunnen onverwachte privacyrisico’s met zich meebrengen.

“Omgevingslichtsensoren kunnen passief vastleggen wat we doen zonder onze toestemming, terwijl apps toegang tot onze camera’s moeten vragen.” Dat schrijft het wetenschapsplatform ZME Science. “Onze demonstraties laten zien dat in combinatie met een beeldscherm, deze sensoren een soort imaging privacy bedreiging kunnen vormen door die informatie te verstrekken aan hackers die je slimme apparaten in de gaten houden.”

Lees verder [Engels]


D66-kamerlid weet zich geen raad met weergave feiten over Oekraïne

De oorlog in Oekraïne moet aan de onderhandelingstafels worden opgelost. Níet op het slagveld waar al honderdduizenden doden zijn gevallen. De Amerikaanse expansiedrift moet stoppen. De oorlogshitserij van de kartelpartijen moet stoppen.
Het zijn statements gemaakt door Forum-kamerlid Van Houwelingen in de behandeling van de defensiebegroting.

D66-kamerlid Anne-Marijke Podt snelde na afloop van de inbreng van Van Houweling naar de microfoon om zonder argumenten lucht te geven aan haar verontwaardiging. Vragen kwamen er niet. Van Houweling pleitte voor vrede. Maar de oorlogszucht zit inmiddels diep in de Tweede Kamer.

Zie video op X [Nederlands]


Heeft Poetin te lang gewacht met ingrijpen tegen de machinaties van het Westen?

Алексей Никольский / attribute www.kremlin.ru / Wikimedia (CC BY 3.0 DEED)

Een goed artikel van Frontnieuws dat een artikel wijdt aan de vraag of president Poetin de huidige slepende oorlog had kunnen voorkomen als hij eerder daadkrachtig had gereageerd op de aanhoudende machinaties van het Westen. Het artikel is een reactie op een nieuw artikel van Paul Craig Roberts. Het artikel beschrijft de liberale intelligentsia rondom Poetin die lang probeerde de relaties met het Westen goed te houden.

Lees verder [Nederlands]


Ons waarnemingsvermogen wordt op de proef gesteld

Echt of AI?

Alsof deze tijd al niet verwarrend genoeg is, komt AI (kunstmatige intelligentie) de boel nog ingewikkelder maken. Want is bovenstaand beeld echt of AI, zeg maar nep?
Met AI is het mogelijk om emoties op te roepen met kunstmatig gemaakte beelden. Zeker met social media een zeer effectief middel omdat gebruikers ervan beelden (en teksten) slechts vluchtig bekijken en bij de juiste emotie direct met de volgers delen. Waarmee bij hen waarschijnlijk dezelfde emoties worden opgeroepen.

In onderstaand Substack-artikel een beschouwing van AI en gestuurde emoties.

Artikel [Engels]


De meeste ‘complottheorieën’ zijn gewoon bevestigd

Sandy Adams

Gefilmd in Tisbury UK in december 2023, neemt Sandi Adams een diepe duik in waar Agenda 21/30 allemaal over gaat. Zodra je de bloemrijke taal wegstreept, is de realiteit niet prettig.

Sandi heeft de meeste documenten van de VN, WEF etc. met betrekking tot deze agenda’s gelezen en is een expert op dit gebied. Eerlijk gezegd moet de hele wereld horen wat zij te zeggen heeft.

Video [Engels]

image_printDownload PDF en print