Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Onopgemerkt in de media – week 02

Week 02-2024

Laatst bijgewerkt:

In de rubriek ‘Onopgemerkt’ brengen wij elke vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash

“Overstromingen gevolg mismanagement”


Archiefbeeld Pixabay

Volgens ingewijden zijn de recente overstromingen in Nederland en Duitsland gevolg van (bewust) mismanagement. Zo zou Rijkswaterstaat, net zoals Duitse waterbeheerders, vanwege de droge zomer het water te lang vast hebben gehouden waardoor bij de hevige regenval het water boven normaal peil uitkwam. Volgens berichten zouden pas heel laat de diverse sluizen zijn opengezet. In een brief van een jachthaven in Monnickendam wordt uitleg gegeven aan het gevoerde beleid door Rijkswaterstaat. Een schipper berichtte op X: “Ik ben schipper en er speelt iets heel smerigs. De afvoeren naar zee stonden allemaal dicht, Afsluitdijk, Kornwerd, Den Oever, Haringvliet sluizen, Ooster Schelde kering, Rampspol. Hoe verzuip je Nederland “water vasthouden”.

Bericht Rijkswaterstaat op X

Toen je op NPO nog over ‘deep state’ mocht spreken


Willem Middelkoop

Het is nu ondenkbaar dat je zonder cynische onderbrekingen van de presentator over ‘deep state’ mag spreken. Direct zou je als een ‘complotdenker’ de mond worden gesnoerd. Financieel analyst Willem Middelkoop kon dat medio 2018 nog in alle detail doen. Hetzelfde verhaal nu op een vrije mediakanaal zou direct als complottheorie worden weggezet. De tijden zijn snel veranderd.

Luister en kijk [Nederlands]

Mensen blijven zitten met vaccinatieschade


Vaccinatieslachtoffers worden dubbel getraumatiseerd. Ten eerste door de schade die ze oplopen door een prik waarvan de overheid beweerde dat hij veilig en effectief is. Ten tweede door de reacties als zij naar buiten willen brengen dat dit niet het geval is. Artsen, de overheid, bijwerkingen-centrum Lareb en zelfs collega’s of vrienden zijn vaak niet bereid om hen serieus te nemen, maar menen dat “dit niet kan” – de prik is immers veilig en effectief. Een bizarre cirkel- redenering.

Bekijk de video [Nederlands]

Op trauma gebaseerde mindcontrol


Videofragment

Door de geschiedenis heen hebben regimes, overheden en hun staatsveiligheiddiensten verschillende technieken toegepast om de bevolking te manipuleren. Dat dit tijdens corona ook gebeurde, lijkt ons ondertussen wel duidelijk. Van gecontroleerde opposities tot massa manipulatie via marketing tricks zoals schaarste, groepsgevoel, FOMO,… werd niet alleen de spuit de bevolking opgedrongen, maar ook een systeem van mindcontrol geïmplementeerd. In een video op Banned vertelt Greg Reese hoe de CIA slachtoffers mind controlled door trauma toe te passen volgens de bevindingen van Robert Jay Lifton. We vroegen ons af of deze trauma gebaseerde mindcontrol ook in toepassing was tijdens de corona pandemie? Oordeelt u zelf.

Lees verder [Nederlands]

Provincies willen land van de boer voor natuur


Foto: Agrifacts

Als het over landbouw gaat, nodigt de overheid tal van organisaties uit om mee te praten. Dat zagen we in 2023 bijvoorbeeld bij het Landbouwakkoord-overleg. Natuur- en milieuorganisaties waren ruim vertegenwoordigd. Hoe anders opereert de overheid als het over natuur gaat. Voor het opstellen van de natuurdoelen werden nagenoeg alleen natuurorganisaties en ecologische bureaus uitgenodigd. Ambtenaren en natuurorganisaties bespraken ook de maatregelpakketten buiten de natuurgebieden, voor onder meer agrariërs. Dat blijkt uit verslagen en emailverkeer die met een beroep op de Wet Open Overheid in de openbaarheid kwamen.

Lees verder [Nederlands]

Boerenacties in Duitsland van ongekende omvang


Boeren protesteren in het Duitse Augsburg (videofragment)

De Duitse boeren laten niet met zich sollen. Neem Augsburg. Op de derde opeenvolgende dag van blokkades en konvooien, uit protest tegen de verlammende belastingverhogingen op diesel staat de stad barstensvol met tractoren. In een gelijktijdige ontwikkeling zijn Duitse spoorwegmedewerkers begonnen met een driedaagse staking, waarbij ze hogere lonen eisen en het treinverkeer lamleggen. Het lijkt erop dat iedereen de regering in Berlijn zat is.

Meer op X [Engels]

Henri Beunders: Onderzoeksjournalistiek legt focus te veel op wat er fout gaat


Em. hoogleraar Ontwikkelingen in publieke opinie Henri Beunders: ‘Onderzoeksjournalistiek legt focus te veel op wat er fout gaat in bedrijven en vergeet andere sectoren.’ Henri Beunders keek niet op van de verkiezingsuitslag. Want eerder al zagen we hoge scores voor Baudet en Fortuyn, waar destijds ook al verbaasd op werd gereageerd. In dit interview gaat hij dieper in op de vraag of de kritiek van ‘afgehaakt Nederland’ niet gezien werd door de elites. Is het te makkelijk om te concluderen dat de ‘elite’ heeft weggekeken en niet weet wat er leeft in de maatschappij? Wat is er precies aan de hand en wat kunnen we leren van het verleden?

Bekijk het interview [Nederlands]

Vertaalhulp

Heeft u moeite met het lezen van vreemde talen, dan kan dit u wellicht helpen. In de Firefox-browser kunt u een zogenaamde ‘add-on’ installeren (niet meer dan activeren) die elke webpagina voor u in het Nederlands kan vertalen.
Download hier Firefox en voeg daarna onderstaande add-on toe.

image_printDownload PDF en print