Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Onderzoek VS: “hoe meer prikken, hoe groter kans op infecties”*

Sommigen valt het op dat nu wel heel veel mensen ziek zijn. En dat niet alleen, dit fenomeen manifesteert zich vooral bij mensen die tegen Covid-19 zijn ingeënt. Volgens de gerespecteerde Engels arts Dr. Campbell, met miljoenen volgers, is een directe pauzering nodig om nader onderzoek te doen. In veel landen speelt opmerkelijke oversterfte. Voorlopig houden de meeste regeringen alle onderzoek tegen. Binnen een dag werd de video ‘door de uploader’ verwijderd. In dit artikel de video van zijn Rumble-account.

Update: 6 januari 2022, 9:26 uur.

Wie is dr. Campbell

De Engelse arts dr. Campbell is alles behalve een anti-vaxxer.

John Lorimer Campbell is volgens Wikipedia “een Engelse ‘YouTuber’ en ‘gepensioneerde verpleegkundige’ die bekend staat om zijn video’s over de covid-19-pandemie. Zijn video’s kregen lof in het begin van de pandemie (hij was voorstander van de inentingen, red.), maar werden later misinformatie (hij uitte steeds meer kritiek, red.). Hij is bekritiseerd omdat hij suggereert dat covid-19-sterfgevallen te veel zijn geteld, valse beweringen herhaalt over het gebruik van ivermectine als een COVID-19-behandeling en misleidend commentaar geeft over de veiligheid van covid-19-vaccins. Vanaf December 2022 had zijn YouTube-kanaal 2,6 miljoen abonnees en meer dan 581 miljoen views.”

De tekst van Wikipedia is neerbuigend naar deze arts, een verschijnsel dat bij Wikipedia gedurende de afgelopen jaren is opgevallen: altijd in lijn met het voorgeschreven narratief en daardoor niet betrouwbaar als bron. Dr. Campbell wordt door zijn miljoenen volgers geprezen om zijn nuchtere kijk. Aanvankelijk zag hij geen bezwaar in de Covid-inentingen. Dat veranderde toen hij de eerste bijwerkingen zag.

Een van de reacties onder de verwijderde video: “We can’t thank you enough for your perseverance and relentlessness, Dr Campbell. How we wish voices like yours are heard loud and clear.”

In de video bepleit hij om een pas op de plaats te maken met de inentingscampagne voor nader onderzoek.

Het onderzoek

In deze video haalde hij een onderzoek aan van een kliniek in de Amerikaanse staat Ohio met opmerkelijke bevindingen. Het onderzoek vond plaats onder de ruim 50.000 medewerkers van het ziekenhuis.

Een screenshot uit de binnen een dag verwijderde video.

De bevindingen op hoofdlijnen over het aantal vaccindoses versus risico op covid tijdens de studieperiode van 3 maanden.

  • Eén dosis, 1,7 keer meer kans om positief te testen op covid
  • Twee doses, 2,63 keer meer kans om positief te testen op covid
  • Drie doses, 3,1 keer meer kans om positief te testen op covid
  • Meer dan drie doses, 3,8 keer meer kans om positief te testen op covid

Helaas werd de in dit artikel verlinkte video op Youtube ‘door de uploader’ nog dezelfde dag verwijderd. De reden is ons onbekend. In dit artikel staat nu de versie op Rumble.

Door Dr. Campbell vermelde links::

CDC: https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#variant-proportions

Het onderzoek: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.12.17.22283625v1.full

*Voor de medische verantwoording van de beweringen van dr. Campbell verwijzen wij naar het in dit artikel verlinkte document.

image_printDownload PDF en print