Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

NAVO houdt rekening met Russische bombardementen op Rotterdam

Nederland door VS aangewezen als 'frontstaat' in oorlog tegen Rusland

Laatst bijgewerkt:

De NAVO houdt serieus rekening met aanvallen van Rusland op de Rotterdamse haven. Dit risico volgt uit de aanwijzing door de VS van Nederland als een van de ‘frontstaten’ in hun strijd tegen Rusland. Ook Noorwegen, Italië, Griekenland en Turkije moeten er aan geloven speelbal te zijn van de Amerikaanse strijd om bezit van (de grondstoffen) van Oekraïne en behoud van Amerikaanse wereldhegemonie.

Volgens MSM.com verschuiven de Amerikanen hun focus naar Zuid-Europa als Rotterdam en Nederland wordt gebombardeerd. Havens in Noord-Europa, zoals Nederland, Duitsland en de Baltische staten, worden volgens ingewijden als bijzonder gevoelig beschouwd voor Russische raketaanvallen.

Lt Gen Alexander Sollfrank, het hoofd van het logistieke commando Jsec van de NAVO, vertelde aan The Telegraph: “Oekraïne lijdt erg onder deze Russische langeafstandsraketaanvallen op de logistieke systemen.”

In het geval van een Russische invasie van de NAVO zouden Amerikaanse troepen naar de haven van Rotterdam worden verscheept voordat ze naar het oosten zouden worden getransporteerd.

Maar achter de schermen worden ook afspraken gemaakt om de routes uit te breiden naar andere havens om ervoor te zorgen dat de grondcommunicatielijn niet kan worden verbroken door de troepen van Moskou.

Foto top artikel: Pixabay

image_printDownload PDF en print