Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Door ‘complotdenken’ vriend verloren

“Goedemorgen allemaal” Zo begint Carine Knapen op Twitter haar betoog over een reactie van iemand op haar berichten. Het zou zelfs hebben geleid tot de dood van zijn vriend . We vonden haar reactie de moeite om hier integraal over te nemen. Met toestemming uiteraard.

AI-gegenereerde afbeelding: Pixabay

In het holst van de nacht …

… heeft een duistere kerel zijn donkerste gedachten ter schrift gesteld in een comment op mijn post over Putin, Assad, Orban, Erdogan en Loekashenko. Ik heb dat bericht op mijn nuchtere maag gelezen. Het zal mijn humeur van de dag niet bepalen maar ik wil toch wel even mijn potlood scherpen.

Bij de aanhef van zijn betoog zal het al meteen fout. “Carine Knapen, de koningin van het complotdenken”. Mmmm… waw, dat kan tellen. Die kwalificatie zal ik niet verdiend hebben door de wetenschappelijke informatieve posts die ik de afgelopen 5 weken gepubliceerd heb op X, maar zijn oorsprong vinden in de tijd ik op FB poste over het corona gebeuren en de vaccin politiek. Dat is wat ik alleszins afgeleid heb uit het vervolg van zijn betoog.

Hij schreef namelijk dat hij door dat complotdenken een goede vriend verloren heeft en ik dus verantwoordelijk ben voor zijn dood. Nou, nou … Ik heb de afgelopen 3 jaar al wel vaker gelezen dat ik een moordenaar ben en veel doden op mijn geweten heb. Er is nooit bij gezegd waarom precies. Daar had ik het raden naar. Op die manier kan je jezelf natuurlijk niet verdedigen.

Ik heb me vaak afgevraagd hoe deze personen tot dergelijke hersenkronkel zijn gekomen want uiteindelijk heb ik niets anders gedaan dan het publiek informeren over al hetgeen door de pers en de overheid verzwegen, verdraaid of uit de context gerukt werd. Volledige informatie verschaft ter aanvulling van de halve waarheden en vele leugens die langs de andere kant geproduceerd werden, zodat iedereen met volledige kennis van zaken conclusies kon trekken en keuzes maken.

Ik heb enorm veel tijd geïnvesteerd in het uitzoeken hoe alles nu precies in mekaar zat. Duizenden bladzijden geanalyseerd. Alles wat eertijds is afgedaan als desinformatie of een complot is ondertussen, ten overvloede, waar gebleken. Niks complot. Dat er dan, 3 jaar na datum, toch nog personen zijn die mij verwijten de koningin van het complot denken te zijn, nog altijd niet door hebben dat ze bedot, belogen en bedrogen zijn en mij hartsgrondig blijven haten, laat me eerlijk gezegd perplex.

Over mijn post van gisteren had de kerel ook het een en ander te zeggen. Het was weliswaar – hoe kan het ook anders – cherrypicking, maar voldoende om mijn post helemaal af te doen als onzin. Ja, want niet de pers maar academici hebben Loekanshenko 20 jaar geleden al verguisd. Mmm.. dàt is natuurlijk een referentie. Meer stond er niet. Het is heel typisch voor dit soort figuren om halve zinnen te schrijven waarmee je niets aan kan. Geen duiding. Dergelijke prietpraat kan je dus maar één keer op mijn pagina posten.

Ik ga met dit soort mensen niet in discussie. Het is zinloos. Ze worden meteen geblokkeerd. Wie mijn posts wil lezen om zijn of haar kennis te verruimen en meer info te bekomen dan wat gewoonlijk door de reguliere pers verkondigd wordt, is welkom. Wie hierover een zinvol debat wil aangaan is ook welkom. Wie het afdoet als onzin of een complot theorie moet het niet lezen ( waarom doen ze dit überhaupt ? ) en op een ander zijn gal gaan spuien. Ik heb tijd noch zin om mijn tijd te verliezen aan oeverloze discussies die geen zoden aan de dijk brengen noch aan haters die er enkel op uit zijn om mij te beledigen (wat dus niet lukt, want die kinderschoenen ben ik ontgroeid ).

Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag.

🌹
Door ‘complotdenken’ vriend verloren
Uw oordeel over dit artikel18 Stemmen
8.1
8.1
image_printDownload PDF en print