Het CBDC-Dossier is uit. Download ...

De nationale staat als drager van de democratie is bijna weg

REDACTIONELE COLUMN

De nationale staat is snel aan het verdwijnen. Na decennia Europa, Europa te hebben geroepen, open die grenzen, vrije mondiale handel, realiseer ik me nu in welke val we zijn getrapt: de ontmanteling van onze democratie. Nederland bestaat alleen nog in ons hoofd.

Foto: Voormalige STASI-gevangenis in Berlijn (EZAZ)

Globalisering, democratie en de natiestaat gaan niet samen

“Het trilemma suggereert dat de drie begrippen economische globalisering, politieke democratie en de natiestaat onderling onverenigbaar zijn, gebaseerd op de logica dat er op een gegeven moment slechts twee effectief naast elkaar kunnen bestaan.”
Was getekend Klaus Schwab, oprichter en directeur van het World Economic Forum.
Het is te lezen op pagina 82 van zijn boek ‘Covid-19 en The Great Reset’ dat al in mei 2020 uit kwam.

We kunnen lang en breed praten, maar het virus is niet los te zien van de chaos waarin grote delen van de wereld verkeren. Een achteraf meermaals bewezen qua gevaar op griep lijkend virus ging gelijk op met de malle praatjes van onze premier Rutte, WEF-leider Schwab en talrijke andere regeringsleiders. In koor riepen zij dat de wereld er voortaan anders uit zou gaan zien, er zou een Nieuw Normaal komen, een Great Reset of een Building Back Better.

In de hele westerse wereld werden rechten op ijs gezet. De politie werd als wilde honden op vreedzame demonstranten af gestuurd. Media onder druk gezet om de orders van het Politburo en een soort nieuwe geheime dienst, de NCTV, te volgen in haar berichtgeving. Hetgeen geschiedde.

“Democratie en nationale soevereiniteit zijn alleen verenigbaar als
globalisering binnen de perken blijft. Als daarentegen zowel de natiestaat als globalisering floreren, dan wordt democratie onhoudbaar.”

Was getekend Klaus Schwab, oprichter en directeur van het World Economic Forum.

We kregen te maken met dehumaniseringsmaatregelen: we werden gedwongen onzinnige mondmaskers te dragen, afstand te houden, thuis te blijven, geen bezoek te ontvangen. Winkels, scholen, vermaakcentra sloten. En oh wee wie dacht daarover een discussie te beginnen. Cancellen!

Een overheid die werkzame medicatie tegen virussen als Covid verbood en het volk liet wachten op een ‘veilig en werkzaam vaccin’. Ondertussen stierven onze ouderen als witjes, opgesloten achter dichtgelaste ramen in ‘verzorgingshuizen’. In eenzaamheid de laatste adem uitblazend.

Waar zijn al die mensen die ooit banen bezetten waarvoor er nu ineens geen mensen meer zijn te vinden? De vereniging van Duitse farmabedrijven signaleert in een eerder artikel op deze website dat het ziektverzuim, dat in 2020 nog normaal was, ik herhaal nog normaal was, in 2021 begon op te lopen. In 2022 verder toenam en in de eerste helft van dit jaar alle records breekt.
Ik laat het bij deze feiten. Ieder moet zijn fantasie maar aan het werk zetten en eigen onderzoek doen.

We mochten lange tijd ‘s avonds de straat niet op. Nee, er vlogen geen bommenwerpers over. Er was een virus, waarvan RIVM-baas Jaap van Dissel in zomer 2021 zei dat de pandemie al in mei 2020 voorbij was. Maar het volk was al mentaal bedwelmd. Wachtend op de volgende persconferentie van iemand die niet onze premier was, maar een afgevaardigde van een boosaardige groep van financieel en industrieel machtigen die de wereld naar haar hand wilde zetten. De omgekochte BN’ers, nooit vies van een ideologische schnabbel, zorgden dat het overheidsnarratief in stand bleef: stroop de mouwen op. De minister weet immers waar je woont.

“En als zowel democratie als globalisering zich uitbreiden, is er geen plaats meer voor de natiestaat. Daarom kan men slechts kiezen twee van de drie kiezen.
Was getekend Klaus Schwab, oprichter en directeur van het World Economic Forum.

Ondertussen zijn wij er getuige van dat onze democratie wordt ontmanteld. En weer is in Europa Duitsland in de lead. De door Berlijn geforceerde benoeming van Ursula von der Leyen die de ontmanteling moest leiden vanuit haar Brusselse machtscentrum. Het medische experiment dat de massale inenting van een groot deel van de wereldbevolking genoemd mag worden, wordt mogelijk gemaakt door de private frontorganisatie WHO, waarvan Duitsland de grootste financier is.

Inmiddels verschuift het paradigma van een Europees Duitsland naar een Duits Europa. Zeker nu Duitsland alle belemmeringen heeft opgeheven voor een grootschalige herbewapening en voor een nieuwe oorlog met Rusland. Zij het wederom aangejaagd door Westerse financiers.

“De Europese Unie is vaak gebruikt als voorbeeld om de relevantie van het conceptuele concept te illustreren. De combinatie van economische integratie (een proxy voor globalisering) met democratie impliceert dat de belangrijke beslissingen op supranationaal niveau moeten worden genomen, wat op de een of andere manier de soevereiniteit van de natiestaat verzwakt.”
Was getekend Klaus Schwab, oprichter en directeur van het World Economic Forum.

Wie de natiestaat afwijst, ontkent haar betekenis voor een herkenbare en werkzame democratie. In een mondiale wereld van een uniforme markt, kan er geen democratie bestaan. En in dat proces naar een concentratie van autoritaire macht, gewapend met digitale controle en censuurwetten zitten we nu.

De natiestaat wordt voor onze ogen ontmanteld, maar te weinig mensen zien het. Het applaus voor ‘manager’ Rutte is langzamerhand wel verstomd. Maar gedachte dat ons land met Rutte het Paard van Troje heeft binnengehaald, onafscheidelijk verkerend met zijn verkreukelde WEF-tasje, zal voorlopig nog niet landen.

Ondertussen legt de ‘macher’ zonder lastig parlement als demissionaire premier, de laatste hand aan het opheffen van Nederland.

Meer over Daniel Ellsberg.
De nationale staat als drager van de democratie is bijna weg
Uw oordeel over dit artikel12 Stemmen
9.6
9.6
  1. “” Ter illustratie; het gaat over de maandag 10 juli dat heer Pinokkio ( Rutte ) in de 2e kamer zijn besluit toelicht om te stoppen “”
    Waarom is er niet om een onmiddellijk vertrek van heer Pinokkio ( Rutte ) gevraagd op deze maandag in de 2e kamer . Stelletje hypocrieten . Hij gaat de komende maanden nog veel schade aanrichten,  te beginnen bij de navo top . Hoe naïef bent u eigenlijk . De pijn in de samenleving is ondanks het beschaafde gesprekje van jullie kamerleden onder elkaar in de 2e kamer nog niet weg voor vele mensen . Pinokkio had deze maandag naar huis moeten gaan ( beter nog het hele kabinet ). Ik ben zeer teleurgesteld in o.a het Forum , heer Wilders en nog zo wat kamerleden om niet om zijn onmiddellijke vertrek te vragen . Of is dit toch een beetje zo van ‘ dat doen wij niet als heren onder elkaar ‘ . Ik bespeur een beetje bbb trekjes . Groet , peter .
    P.S  alleen al de herhaalde uitspraak ; dit is onze oorlog zou reden moeten zijn om Pinokkio een gebiedsverbod voor Den Haag te geven . P.P.S een te vormen zakenkabinet kan nauwlijks meer schade toebrengen aan Nederland dan deze 13 jaar met een liegende minister president .

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd!