Reserveer je plek voor de najaars zwerftocht door Berlijn. Nu vroegboekkorting!

Augustus 2020: Honderdduizenden ‘complotdenkers’ in Berlijn

Het is 29 augustus 2020. We zitten in jaar 1 van de hysterie rond een virus. Grondrechten werden opzij gezet. Besluiten werden veelal buiten het parlement om genomen. De media leverden journalistiek broddelwerk, al zeggen velen ook gewoon bewuste leugenachtige berichtgeving. Net zoals tussen de 500.000 en 800.000 anderen toog ik naar Berlijn om de tweede van de mega-demonstraties mee te maken. We wisten toen niet dat de gekte nog tot veel meer rechteloos optreden van de ‘democratische’ overheden zou leiden. In dit artikel een terugblik.

Foto: Demonstratie tegen Coronamaatregelen in Berlijn (foto: EZAZ)

Berlijn 29 augustus 2020 was voor de tweede maal in korte tijd het toneel van een massa-demonstratie tegen de maatregelen die de ontwikkeling van het Coronavirus moeten indammen. Een eerdere demonstratie vond plaats op 1 augustus jl. Ook deze was druk bezocht waarbij getallen circuleren van 500.000 tot 1 miljoen.
Het inschatten van het aantal deelnemers is met de verplichte 1,5 m afstand niet eenvoudig. Andere events op dezelfde lokatie tussen de Brandenburger Tor en de Siegessäule, laten zich moeilijk met deze demonstratie vergelijken.

Druk was het in elk geval, waar je ook keek overal stonden mensen: van de Brandenburger Tot tot aan de Siegessäule (2 kilometer), rondom de Siegessäule en erachter. Daarbij waren nog duizenden mensen die aan de rand van het park hun plek hadden uitgekozen.

Bezorgde burgers

Al vooraf wisten de media wie op deze demonstratie zouden afkomen. Waar bij andere demonstraties zulke ‘voorbeschouwingen’ achterwege blijven, zoals bij Black Lives Matter, discrediteren de officiële media er bij anti-Corona-demonstraties driftig op los. Alles passeert daarbij de revue. Zo zouden vooral rechts-radicalen, ‘Reichsbürger’ (uitleg), complotdenkers, anti-vaccers en corona-ontkenners te verwachten zijn.
Nu zijn radicale groeperingen wel te herkennen aan hun specifieke kleding en vaak uitdagende gedrag, maar hoe herken je een ‘complotdenker’ of een ‘corona-ontkenner’?

Al in de loop van de ochtend werd duidelijk dat het druk zou worden, zowel op de Straße des 17. Juni als bij de geplande protestoptocht vanaf de Friedrichstraße.
Op de hoofdlocatie loopt vanuit mijn waarneming alles op rolletjes. Het publiek is uiterlijk divers, veel wat je zou kunnen beschouwen als een doorsnee van de Duitse bevolking, alle leeftijden, alleen of als gezin. Of ze links of rechts denken, of dwars (‘querdenken’) is niet te beoordelen. Enkele niet definieerbare vlaggen met een handvol ‘radicaal’ geklede personen moeten klaarblijkelijk de representanten van de radicale onderbuik van Duitsland zijn.
Een journalist met cameraman en bewaking loopt door het publiek. De stickers op de camera van RTL roept afkeurende reacties op waarop zij besluiten het demo-parcours via het park te verlaten.

In de Friedrichstraße loopt het duidelijk anders. De daar gereedstaande optocht wordt door de politie geblokkeerd en verboden. Een ultieme poging van een van de advocaten van de organisatie om de beslissing ter plekke aan te vechten loopt op niets uit: de politie blijft bij zijn (mogelijk van hoger hand ingegeven) besluit om de demonstratie te ontbinden.

Beide onderdelen waren aanvankelijk verboden door de Berlijnse senator Andreas Geisel. Voor beide onderdelen spanden de advocaten een verkorte procedure aan. Zowel voor de demo op de Straße der 17. Juni (uitspraak) als de protesttocht (uitspraak) mocht doorgang vinden.
Helaas werd de gerechtelijke uitspraak voor de protestoptocht genegeerd en alsnog onmogelijk gemaakt.

Governments love pandemics. They love them for the same reasons they like war: because the can impose control measures to the population the people would otherwise never except.

Robert F. Kennedy jr, Berlijn 2020

Na verloop van tijd wordt het zo druk dat vooral rond de Siegessäule de mensen ‘te dicht op elkaar zaten’, volgens de Coronaregels dan. De politie dreigde het gebeuren lam te leggen als dat niet werd opgelost. Aanhoudende en wanhopige oproepen van de organisatie brachten aanvankelijk geen verandering. De woordkeuze werd daardoor steeds indringender: ‘mensen sta toch op en ga daar naar achteren, er is daar nog plaats genoeg. Door u kan het programma niet beginnen en we hebben echt hele goede sprekers’. Het werd een smeekbede, met de hete adem van de politie in de nek. Uiteindelijk kon het programma iets verlaat beginnen.

Op het podium

Meestal bewaar je het hoogtepunt voor het laatst, maar met de dreiging dat politie zou ingrijpen, werd maar direct de hoofdspreker aangekondigd: Robert F. Kennedy.
De naam Kennedy is beladen met emotie sinds Robert’s oom John F. op 26 juni 1963 de historische woorden sprak: ‘Ich bin ein Berliner.‘ (video)

Robert F. trad in zijn toespraak in de voetsporen van van zijn oom. Ook Robert F. uitte zich uitermate kritisch ten aanzien van de machten die onze wereld achter de schermen richting geven, of duidelijker gezegd naar hun hand zetten.

Enkel uitspraken van Robert F. Kennedy:

“De media in de VS zeggen dat ik vandaag in Berlijn voor 5.000 NAZI’s ga spreken. Maar als ik deze menigte bekijk, zie het omgekeerde van het NAZISME.”

“Ik zie mensen die leiders willen die niet tegen ze liegen. Die geen leiders willen die ze regels opleggen om gehoorzaamheid af te dwingen.”

“We willen leiders die geen financiële banden hebben met bedrijven bijvoorbeeld uit de farmacie.”

‘We willen leiders die om de gezondheid van onze kinderen denken en niet aan de winsten van de farmaceuten.”

Governments love pandemics. They love them for the same reasons they like war: because the can impose control measures to the population the people would otherwise never except.

“We weten ondertussen dat Bill Gates en Anthony Fauci deze pandemie al jaren geleden hebben gepland, opdat we veilig zouden zijn als het zou komen. Maar nu de pandemie er is lijken ze niet te weten waar ze het over hebben.”

“Waar ze beide goed in zijn is het opblazen van angst.”

“Hermann Göring antwoordde bij de Nürnberg Processen op de vraag hoe hij de Duitsers zover had mee kunnen krijgen: angst. Als mensen bang zijn kun je ze alles laten doen.”

‘Vijftig jaar geleden kwam mijn oom John naar Berlijn al frontlinie tegen totalitarisme. Nu ben ik hier omdat het nu weer zo is, Berlijn als frontlinie tegen mondiale totalitarisme. En daarom zei hij: ich bin ein Berliner.”

“De lock downs zijn gebruikt om 5G uit te rollen en de introductie van digitaal geld te versnellen. Maar dat is het begin van slavernij. Want als ze je bankrekening beheersen, beheersen ze je gedrag.”

“Er is niet voor triljarden aan 5G besteedt om mijn spelletje van 16 naar 6 seconden downloadtijd te brengen. Het is om ons te volgen en dataverzameling voor de bedrijven van Gates, Zuckerberg en Bezos.”

“De pandemie wordt benut om onze welstand naar enkele schatrijken over te hevelen.”

“Wij vertellen hen dat wij onze vrijheid niet laten afnemen.”

Robert F. Kennedy heeft zich onlangs kandidaat gesteld voor het Amerikaanse presidentschap voor de verkiezingen in 2024. Hij wordt als kritische kandidaat door de grote media al behoorlijk aangepakt en beschouwen hem als een ‘gevaarlijke’ kandidaat. Ook deze Kennedy wil de corruptie uit de Amerikaanse overheid halen. En dan zit diezelfde overheid vol gevaarlijke vijanden van openheid en democratie.

Het complot

Geen term wordt vaker gebruikt om een vermoed verband tussen feiten of gebeurtenissen als onzin en fantasie af te serveren. Bij het ‘Corona-dossier’ geldt dat in versterkte mate. Ik ben zelf een complotdenker, ik zoek altijd naar de vraag achter de vraag, een antwoord dat me uitnodigt de volgende vraag te stellen. Ik heb altijd geleerd iets niet zomaar voor zoete koek te slikken.

De onophoudelijke eenzijdige media-campagne gericht op het verspreiden van angst en het schermen met ‘complotdenken’, is zeker voor een aantal deelnemers van de demonstratie een van de redenen geweest om naar Berlijn te komen. Het is ongekend hoe de media mondiaal zo unisono dezelfde boodschap verspreiden. In plaats van bewaker van de democratie door ‘hinderlijke’ nieuwsgierigheid aan de dag te leggen, voert zij een niet aflatende angstcampagne. Daarvan hebben veel mensen ‘die Nase voll‘. En wie de cijfers van het aantal in het ziekenhuis opgenomen van Corona-verdachte personen ziet, vraagt zich af waarom nog al die mensonterende en maatschappij ontwrichtende maatregelen.

Wie de cijfers van het aantal in het ziekenhuis opgenomen van Corona-verdachte personen ziet, vraagt zich af waarom nog al die mensonterende en maatschappij ontwrichtende maatregelen.

‘Complotdenkers’ zijn vooral die mensen die zoeken naar duiding, betekenis, verbanden. Steve Jobs zou gezegd hebben: ‘Connecting the dots‘. Dat is waar zeker de demonstranten naar zoeken, wat moet ik hier nu van maken?
Het belangrijkste van ‘complotdenken’ is vragen stellen, vragen die meer dots opleveren, waarna gezocht kan worden naar verbindingen.
Jazeker, ik was blij in Berlijn tussen zoveel doorvragende en nieuwsgierige ‘complotdenkers’ te staan. Misschien als er wat meer ‘complotdenkers’ bij de media zouden werken, zouden zij meer vragen stellen en wij als lezer en burger nu meer weten.

Organisator was ICT-ondernemer Michael Ballweg. Hij zou in 2022 beschuldigd worden van fraude met gelden van de stichting die hij voor de demonstraties had ontvangen en beheerde. Hij werd maar liefst voor 9 maanden in voorarrest gehouden zonder dat hij in een rechtszaak zijn onschuld kon bewijzen. Hij werd vastgehouden in de beruchte Stammheim gevangenis in Stuttgart, bekend om de terroristen die men daar opbergt, zoals de leden van de bekende Baader-Meinhof Groep die Duitsland in de 1970-er jaren in haar greep hield. De aanklagers konden geen enkel aanklacht hard maken, zelfs niet na 9 maanden onderzoek. Dit optreden van de Duitse staat kan niet anders worden genoemd als staatsterreur.
Ballweg werd begin april 2023 weer op vrije voeten gesteld.

Kijktips:

image_printDownload PDF en print