Het CBDC-Dossier is uit. Download ...

VS ziet kansen na afbraak Nederlandse landbouw

In korte tijd wordt Nederland door onze Amerikaanse bondgenoten meermaals ‘gered’. Eerst was daar een virus en het Amerikaanse Pfizer verkocht ons graag enkele tientallen miljoenen spuiten. Het ging minder goed met de pensioenfondsen en het Amerikaanse Blackrock beheert nu de pensioengelden van 6,5 miljoen Nederlanders. Ineens was de gastoevoer via Nord Stream ‘kapot’ en de VS was direct bereid LNG (gas) tegen viervoudige ‘vrienden’ prijs aan ons te verkopen. Ook beschermt zij ons met door ons gekochte Amerikaanse wapens tegen een mogelijke inval van Rusland in West-Europa waardoor onze democratie verloren zou gaan. Nu onze landbouw met gedreven inzet van onze eigen regering een kopje kleiner wordt gemaakt, komt een Amerikaanse landbouw-handelsdelegatie naar ons land om ons uit de brand te helpen bij het wegvallen van productie van eigen bodem.

Foto: De Nederlandse landbouw wordt in haar bestaan bedreigd. (Pixabay)

Europa wordt economisch gekoloniseerd

Het Amerikaans landbouwministerie (USDA) komt in april op handelsmissie naar Nederland. De Amerikanen zien in ons land afzetkansen voor onder meer zuivel, rundvlees en granen. Daarbij wordt Rotterdam gezien als de ideale toegangspoort voor het Europese achterland. De handelsmissie vindt plaats van maandag 17 tot en met donderdag 20 april. De exacte inhoud van het programma is nog niet bekend. De insteek van de missie is het onderzoeken van exportmogelijkheden voor Amerikaanse landbouwproducten als rundvlees, granen, zuivel en peulvruchten.
Dat schrijft de website boerenbusiness.nl.

Voor de VS is Nederland een ‘volwassen markt’ met “veel professionele voedselimporteurs, handelaren, verwerkers en distributeurs“. In deze opsomming ontbreken de producenten, de boeren dus. Die zijn klaarblijkelijk voor de Amerikaanse handelsdelegatie niet interessant. Het gaat immers om het afzetten van Amerikaanse landbouwproducten, uitgerekend producten waarin Nederland makkelijk in eigen behoefte kan voorzien.

De productiekosten in de VS liggen op circa tweederde van die in het Noord-Westen van de Europese Unie. Als de Europese Commissie geen handelsbarrières opwerpt zullen Europese boeren de pijp aan Maarten geven door heel begrijpelijk inkoopbeleid van onze handelaren en verwerkende industrie“, schrijft de website Foodlog.
In 2022 steunde de kleurrijke conservatieve rechts-populistische Amerikaanse oud-president Donald Trump de Nederlandse boeren nog in hun protest tegen krimp van de agrarische productie in ons land. Voor Tjeerd de Groot (D66) was het aanleiding om de Amerikaanse vlag om te keren. Onder de democratische president Joe Biden lijken onze boeren op hun hoede te moeten zijn: als ze niet tegen wereldmarktprijzen kunnen, hebben ze een probleem als de EU hen niet helpt de Amerikanen te weren“, schrijft zij verder.

Het is niet ondenkbaar dat Nederland overspoeld zal worden met genetisch gemanipuleerd voedsel, dan wel met insecten bereide producten die prijstechnisch onze boeren weg zal concurreren.
Tot overmaat van ramp is volgens oud collegevoorzitter van de Landbouwuniversiteit Wageningen Louise Fresco het verhaal van het stikstof door Nederland gecreëerd. Dat verklaarde ze onlangs in deze video.

Opborrelend gas uit de vernietigde Nord Steam pijplijn tussen Rusland en Duitsland.

Het is niet moeilijk om te zien wat hier aan de hand is. Met de oorlog in Oekraïne, die feitelijk begon in voorjaar 2014 met de door de VS en EU gesteunde staatsgreep onder de versluierende term ‘Maidan-opstand’, trekken de VS de Europese teugels weer strak aan. Het is afgelopen met goedkoop en betrouwbaar aardgas van Rusland, ook wel ‘van Poetin’ genoemd. Nu moet Europa het doen met over de oceaan aangesleept peperduur Amerikaans LNG-gas. Ondertussen gaat de producerende industrie van Duitsland door de torenhoge energieprijzen onderuit en lokken de VS deze Duitse bedrijven naar de VS te komen. Duitsland en daarmee Europa de-industrialiseert. Op bevel, dat wel.

Om het Duitsland nog moeilijker te maken moeten zij voor €100 miljard aan veelal Amerikaanse wapens kopen. Dat geld heeft de Duitse staat niet en leent dat dus op de kapitaalmarkt, vermoedelijk de Amerikaanse. De belastinginkomsten van de Duitse overheid dalen door het uitvallen van industrie en achterblijvende vraag. Met de influx van grote aantallen vluchtelingen en immigranten, minimaal vergelijkbaar met 2015, stijgen zowel de sociale uitgaven als de maatschappelijke problemen.

Terwijl Nederland zijn eigen vaccinfabrikant IntraVacc in De Bilt in de verkoop zet, een overheidsbedrijf, koopt de EU weer voor miljarden aan Amerikaanse Pfizer-injecties. Inmiddels zijn er kamervragen over de verkoop gesteld.

Topman van Blackrock Larry Fink.

Ook een groot deel van onze pensioengelden zijn momenteel in Amerikaanse handen. Tijdens een sessie van het World Economic Forum in Davos liet topman van Blackrock Larry Fink vallen dat zijn organisatie de gelden beheert van pensioenfondsen van een aantal Europese landen zoals België en Duitsland. Ook in Nederland beheert BlackRock voor 6,5 miljoen Nederlanders de pensioengelden. Volgens de organisatie zo’n €315 miljard. Daarnaast “ondersteunt” Blackrock de Nederlandse pensioenfondsen bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Opvallend is dat Europa-breed de pensioenen worden ‘hervormd’. De gegarandeerde pensioenen worden allen omgezet naar beleggingsproducten, precies wat past bij Blackrock.

VS trekt Europa naar zich toe als de wereld haar de rug toekeert

Het mag zo langzamerhand duidelijk zijn dat na andere slachtoffers nu Europa aan de beurt is om te worden ontmanteld ten gunste van de Amerikaanse technologie, agrarische, farmaceutische en wapenindustrie. Met het verlies van de invloed van de VS in de wereld, mede door het wegglijden van de petrodollar en de opkomst van Rusland en de BRICS-landen, willen de VS Europa dichter aan de borst hebben. Immers als Europa zich op het Euraziatisch plateau had verenigd met Rusland (energie) en China (Belt and Road), zou de rol van de VS definitief zijn uitgespeeld. Met het leegzuigen van Europa spelen de VS nog even in de verlenging en hopend met een paar penalty’s de wedstrijd alsnog te winnen.

Ondertussen glijdt Europa weg in een ongekende crisis van economische aard, maatschappelijke en sociale aard, mede door de massa-immigratie (vorig jaar 402.000 personen naar Nederland gekomen), van politieke aard (eenheidspolitieke en censuur) en van existentiële aard door de dreiging van een derde grote oorlog in iets meer dan een eeuw op Europees grondgebied.

Europa verliest al haar zelfstandigheid: ‘verdedigd’ met Amerikaanse wapens en legereenheden op Europese bodem, voedsel van grote Amerikaanse concerns, en de technologie was al vrijwel volledig in handen van Amerikaanse conglomeraten. Nu komt daar de farmaceutische industrie bij met hun injecties en pillen, alsook de energievoorziening. Het Europese project, dat ooit ‘vredesproject’ werd genoemd, heeft gefaald: de euro wankelt, ‘Brussel’ is een ondemocratisch politburo in handen van 11.000 lobyisten en verworden tot de politieke tak van de offensieve NAVO.

Het gecorrumpeerde leiderschap in Brussel gaat ons niet redden. In tegendeel, door incompetentie en blinde gehoorzaamheid aan de VS, sleurt zij ons continent verder het ravijn in. Met een ongekende censuur proberen de Europese overheden de burgers nog even in het ongewisse te laten. Maar het onderdrukken van de waarheid zal een doodlopende weg blijken met onvoorspelbare uitkomsten tot gevolg.

Europa zal vermoedelijk eerst (wederom) ten onder moeten gaan om uit de puinhopen weer een nieuw, democratisch en vreedzaam Europa op te bouwen. Dat Europa zal haar positie moeten vinden in een multipolaire wereld waarin zij de transaltlantische contacten behoudt, maar ook beseft dat de grote buur Rusland onderdeel moet zijn van een pan-Europese handels- en veiligheidsconcept. De huidige leiding in het Kremlin heeft dat 20 jaar geprobeerd, maar dat leiderschap onder Poetin moet voor de EU-VS-NAVO weg. Zijn opvolger zou wel eens veel minder met Europa willen, al zijn de culturele overeenkomsten van Rusland met Europa groter dan de verschillen. De opvolger zal geen softe versie van de berekenbare Poetin zijn, maar gezien de oorlogstoestand eerder iemand uit de militaire geledingen of geheime diensten. Dan zijn de rapen voor het westen pas echt gaar.

Het wachten is op nieuw leiderschap en een burgerij dat zich bewust is van de benarde positie waarin ons continent wederom is gebracht.

error: Deze inhoud is beschermd!