Het CBDC-Dossier is uit. Download ...

Onopgemerkt in de media – week 37

Week 37-2023

In de rubriek ‘Opgemerkt’ brengen wij iedere vrijdag een overzicht van berichten die veel Nederlandse media niet hebben gehaald, maar toch het lezen, beluisteren of bekijken waard zijn. We kunnen ook niet over alle interessante thema’s een artikel schrijven. Vandaar deze wekelijkse selectie van artikelen die wij u niet willen onthouden. De gekozen bronnen kunnen Nederlands-, Engels- of Duitstalig zijn.

Foto von AbsolutVision auf Unsplash

Ruslands ambassadeur spreekt over de oorlog in Oekraïne


Russisch ambassadeur Alexander Shulgin

Onlangs had Ab Gietelink een exclusief interview met de Russische ambassadeur in Nederland, Alexander Shulgin.
“Het is cruciaal om nu een dialoog met Rusland te hebben en te luisteren naar de argumenten van de andere kant”, aldus Gietelink. “Het gaat om de toekomst van de mensen in Oekraïne, Rusland en Europa voor onszelf en onze kinderen.


[Engels, Nederlands ondertiteld]

Bekijk het interview

Duitsland wil nog 7 miljoen immigranten


Foto: Pixabay

De Duitse regering zoekt nog 7 miljoen arbeidsmigranten. Dit zegt de bondskanselier Olaf Scholz. Scholz stelt dat het land kampt met grote tekorten op arbeidsmarkt. Waarom zoveel landen sinds de start van Covid personeel tekort komen blijft onduidelijk. Wel is duidelijk dat al in 2009 het Europees Parlement zich uitsprak voor de toelating van 60 miljoen immigranten tot 2050. Dit om de vergrijzing op te vangen, zo werd gesteld. De huidige toestroom lijkt dus zeer gewenst.
[Nederlands]

Lees verder

EU-parlement Verslag – A6-0251/2009 (zie punt 13)

Duitsland waarschuwt EU voor ‘gevaarlijk’ groen voorstel


Foto: Pixabay

Nieuwe voorstellen van de EU om huizenbezitters tot aanpassingen in de woning te dwingen, om het klimaat ‘te redden’, wekken onrust in Duitsland. Volgens de Duitse minister Christian Lindner zouden de plannen de AfD (Alternative für Deutschland) in de kaart spelen. Linder zei noemde dat “enorm gevaarlijk” en zei verder dat het de “sociale vrede” in gevaar zou kunnen brengen omdat “mensen de indruk zouden kunnen krijgen dat het beleid het moeilijker voor hen maakt om in hun eigen huis te wonen en daarvoor te kunnen betalen”. In de peilingen zou nu zo’n 20% van de Duitsers overwegen op de AfD te stemmen.
[Engels]

Lees verder

Wat doet censuur met vrije media


Paul Buitink, Ad verbrugge en Flavio Pasquino (vlnr)

In de video van Holland Gold gaat Paul Buitink in gesprek met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Flavio Pasquino (blckbx) over hun mediakanalen en de toekomst van alternatieve media. Beide mannen maken zich zorgen over de Digital Services Act die de vrijheid van meningsuiting nog verder kan gaan inperken. Dit zou zelfs tot gevolg kunnen hebben dat hun kanalen offline worden gehaald.
[Nederlands]

Bekijk de video

Geen gevluchte mannen voor Oekraïense leger


Russische ambassade in Berlijn (foto: EZAZ)

Vrijwel geen enkel land dat gevluchte mannen uit Oekraïne heeft opgevangen is bereid deze aan het land uit te leveren voor inzet in de oorlog tegen Rusland. Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije hebben al aangegeven dat zij er niet over denken om deze mannen uit te zetten. Ook uit Berlijn komen dergelijke afwijzingen. Volgens Duitsland is dienstweigering in het land geen strafbaar feit. Een overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog. Het heeft er ook alle schijn van dat de met open armen ontvangen Oekraïners de talloze vacatures in de Europese landen moeten gaan invullen.
[Engels]

Lees verder

Gezondheidswerkers met iedere volgende coronavaccinatie vaker ziek


(Foto: Pixabay)

Een wetenschappelijke studie onder 1704 Duitse gezondheidswerkers laat zien dat meer dan een derde van hen zich heeft ziekgemeld na één of meer corona-mRNA-vaccinaties. Het percentage zieke gezondheidswerkers was 3.8% na de eerste dosis, 21,8% na de tweede dosis en 27,9% na de derde dosis. Ook het gemiddelde aantal ziektedagen liep op. In verband hiermee gebruikten gezondheidswerkers steeds meer medicatie tegen bijwerkingen van de coronavaccins bij elke aanvullende dosis.
[Nederlands]

Lees verder

Uitzonderlijk bezoek van Noord-Koreaanse leider aan Rusland


Kim Jong-un bezoekt Vladimir Poetin (foto: Kremlin)

Tijdens een uitzonderlijk bezoek zegde de leider van Noord-Korea Rusland alle steun toe. Kim Jong-un zei: “Rusland is opgestaan voor een heilige strijd om zijn nationale soevereiniteit en veiligheid te beschermen tegen hegemoniale krachten. We zullen altijd samen opstaan tegen het imperialisme.” Het bezoek vond plaats in de Amoer-regio in het verre oosten van Rusland omdat Kim Jong-un dan met zijn eigen trein kon reizen. Jong-un schijnt vliegangst te hebben.
[Engels]

Lees verder

De militarisering van de politie


Recente demonstratie van Extinction Rebellion

De politie is je vriend. Dat is zeker een decennium geleden dat die woorden nog werden gesproken. Sinds Corona en de voorafgaande nationalisering van de politie, lijkt de agent nu onderdeel van een overheidsleger die met snoeihard optreden het grondwettelijke demonstratierecht vertrappelde.
Een gesprek met Dennis Spaen van Police for Freedom.

[Nederlands]

Bekijk de video

error: Deze inhoud is beschermd!