Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Ingesloten op een brandende windturbine

Bericht uit 2013

Laatst bijgewerkt:

Een brand in een windturbine is niet zeldzaam. De tonnen wegende turbine kan dan afbreken en in een omliggend bos belanden en daar een bosbrand veroorzaakt. Erger is het als de brand uitbreekt als er monteurs aan het werk zijn, zoals hier in 2013.

Een beeld van twee jonge ingenieurs, 19 en 21 jaar oud, in een innige omhelzing bovenop een windturbine, waar ze vastzaten na een uitslaande brand. Tragisch genoeg verloren ze beiden het leven.

Op 29 oktober 2013, in het Piet de Wit windpark van Deltawind in Nederland, waren vier technici bezig met onderhoudswerkzaamheden toen er een hevige brand uitbrak in de machinekamer van de turbine.

Te midden van de noodsituatie slaagden twee van de technici erin te evacueren. De overige twee bleven echter achter op de top van de hoge turbine, ongeveer 260 voet hoog.

Eén ingenieur viel of sprong zijn dood tegemoet en zijn lichaam werd later ontdekt aan de voet van de turbine. Het terugvinden van het lichaam van de tweede ingenieur liep vertraging op en vereiste de hulp van een gespecialiseerd reddingsteam.

Bron op X

Bericht uit de Volkskrant.
image_printDownload PDF en print