Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Een jaar van geklaarde lucht

Laatst bijgewerkt:

Het nieuwe jaar is begonnen. Een schone lei, een kans om het beter te doen dan in het afgelopen jaar. Het jaar dat zovelen in nodeloze oorlogen het leven lieten, gevochten om de belangen van weinigen. Het jaar waarin volkeren niet het leven op eigen grond werd gegund. Bommen die levens uit elkaar deden spatten. Kinderen die hun volwassenheid niet zouden bereiken.

De zucht naar macht, naar controle, naar het bezit vergiftigt onze samenlevingen. Het is de grond van conflict en verdeeldheid.

Zou 2024 het jaar kunnen worden dat er een einde komt aan de slachting van jonge (en nu ook erg jonge en oudere) Oekraïners en Russen? Een jaar waarin mensen elkaar accepteren voor wie ze zijn, de cultuur, het geloof dat ze aanhangen, de taal die ze spreken?

Kan 2024 het jaar worden dat er rust kan komen in het Midden-Oosten? De Palestijnen een volwaardig bestaan, een eigen plek wordt gegund, in vrede levend met hun buren? Kunnen de inwoners van Israël, van welke afkomst ook, dit jaar weer in vrede leven en van hun oorlogszuchtige leiders af komen?

Mag 2024 het jaar worden waarin de leiders van Westerse landen weer hun land, hun volk, gaan dienen in plaats van corrupte leiders de zakken te vullen, de wapenindustrie met duur verdiend belastinggeld te spekken?

Laat 2024 het jaar worden van de People’s Great Reset, waarin verdraagzaamheid, zelfbeschikking en vrijheid in woord en geschrift weer Grondrechten zijn.

Hiervoor zijn wij allen verantwoordelijk, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden. Vrijheid gaat geleidelijk verloren als zij niet voortdurend wordt verdedigd. Dit jaar zullen we op moeten komen voor onze rechten en de sluipende afkalving van vrijheid tot staan brengen.

Ik wens je krachtig en inspirerend jaar. Blijf waakzaam. Blijf sterk.

Paul de Bruijn
EZAZ radio moddergat

image_printDownload PDF en print