Gebruik RSS om ons te volgen. 100% privacy en censuurvrij. Lees hoe.

Blackrock loopt binnen met oorlog Oekraïne

Werknemer Blackrock klapt uit de school

BlackRock wil dat het conflict in Oekraïne zo lang mogelijk voortduurt omdat het “goed is voor de zaken”, vertelde een recruiter voor de vermogensbeheer gigant aan een undercover verslaggever van Project Veritas opvolger, O’Keefe Media Group, in een video die maandag werd gepubliceerd. 

Foto: Larry Fink, CEO Blackrock (uit video)

Oorlog is echt f***ing goed voor de zaken“, vertelde Serge Varlay, wiens inmiddels verwijderde LinkedIn profiel hem beschreef als een technologie recruiter bij BlackRock, aan de verslaggever. Hij schetste een scenario waarin een belegger zou kunnen profiteren van een stijging van de tarweprijzen als gevolg van het bombarderen van Oekraïense tarwesilo’s, waarbij hij uitlegde dat “volatiliteit kansen creëert om winst te maken” voordat hij redigeerde: “Het is opwindend als het fout gaat, toch?”

De O’Keefe Media Group (voorheen van O’Keefe werkzaam bij Project Veritas) heeft een nieuw verhaal gepubliceerd over misschien wel het krachtigste onderzoeksonderwerp van James O’Keefe tot nu toe, BlackRock Inc.

In de beelden beschrijft een BlackRock Recruiter genaamd Serge Varlay hoe BlackRock in staat is om “de wereld te besturen” in ongeveer 7 minuten van meeslepende undercover beelden. De opnamen werden gemaakt tijdens verschillende bijeenkomsten in New York door een van de rockstar undercoverjournalisten van OMG News.

BlackRock Inc is ‘s werelds grootste vermogensbeheerder die de laatste tijd meer bekendheid heeft gekregen door zijn grote overnames. Varlay zegt dat het makkelijker is voor BlackRock om dingen te doen wanneer “mensen er niet over nadenken” en de vermogensgigant “nergens op de radar wil staan”. Dit verhaal laat zien waarom.

Serge Varlay vertelde onze journalist dat BlackRock wereldwijd 20 biljoen dollar beheert. Volgens hem “zijn het onbegrijpelijke getallen”. BlackRock heeft meer dan 9,5 biljoen dollar aan activa onder beheer, dat is meer dan het BBP van alle landen ter wereld behalve de VS en China.

“De senatoren…zijn f***ing goedkoop – als je 10 duizend hebt, kun je een senator kopen,” merkte Varlay op in wat misschien wel de meest ongegeneerde beschrijving van corruptie en omkoping van hun eigen bedrijf is die we ooit hebben gehoord. De uitgebreide soundbite van Varlay staat hieronder:

Ik werk voor een bedrijf dat BlackRock heet…Het gaat er niet om wie de president is, maar wie de portemonnee van de president beheert. Je kunt je kandidaten kopen. Ten eerste zijn er de senatoren, die zijn verdomd goedkoop. Als je 10.000 dollar hebt, kun je een senator kopen. Ik geef je nu 500.000 dollar. Het maakt niet uit wie er wint, ze zitten in mijn zak.

Varlay laat het daar niet bij, hij beschrijft wat de mensen in zijn vak vinden van de tragedie van de oorlog door te zeggen dat het “echt f***ing goed voor de zaken” is.

Al begin dit jaar stelde president Zelensky dat Oekraïne ‘big business’ is.
(Klik op foto voor artikel)

Oekraïne is goed voor de zaken, dat weet je toch? Rusland blaast de Oekraïense graansilo’s op en de tarweprijs gaat als een gek omhoog. De Oekraïense economie is de tarwemarkt. De prijs van brood gaat omhoog, dit is fantastisch als je handelt. Volatiliteit creëert kansen voor winst…

Varlay voegde eraan toe dat het “spannend is als het fout gaat“.

Ondanks het feit dat Varlay de OMG-journaliste letterlijk vroeg of ze “undercover” was gezien de aard van haar ondervraging, wist Varlay niet dat hij werd opgenomen toen hij zijn gedachten deelde. Hij was sceptisch over de vragen van de journaliste omdat “normale mensen geen reet geven” om deze harde realiteit. “Het gaat hen boven de pet,” zegt Varlay.

Een persvertegenwoordiger van BlackRock Inc heeft geweigerd commentaar te geven op het verhaal.

Bekijk onderstaande video op Youtube. (Klik op de afbeelding)

Blackrock loopt binnen met oorlog Oekraïne
Uw oordeel over dit artikel7 Stemmen
7.6
7.6
image_printDownload PDF en print