RT.com: Wagner-baas klaagt over uitblijvende steun Moskou

Foto: Pixabay

Het ‘voorjaarsoffensief’ van Oekraïne, met steun van de NAVO, is begonnen. Dit meldt het Russische kanaal RT.com. Hetzelfde kanaal meldt ook dat de baas van het huurlingenleger van Rusland, de Wagner Group, Yevgeny Prigozhin, klaagt over uitblijvende steun uit het Kremlin. Een opvallend bericht op een door ‘Moskou’ gecontroleerd mediakanaal.

Het hoofd van het particuliere militaire bedrijf Wagner Group, Jevgeni Prigozjin, zei woensdag dat de Oekraïense strijdkrachten hun tegenaanval in Artjomovsk (in het Oekraïens bekend als Bakhmut) hebben ingezet en zijn onderbevoorrade troepen dreigen te overweldigen. Dit meldt het officiële mediakanaal RT.com.

Volgens RT.com rukten de Wagner-troepen woensdag meer dan 200 meter op, waarbij 116 doden vielen en minder dan drie vierkante kilometer van de stad Donbass in Oekraïens bezit bleef. Prigozjin hierover in een audioclip op Telegram die online werd gedeeld.

Het is opmerkelijk dat een door ‘Moskou’ gecontroleerd medium zo openlijk de kritiek van deze huurlingen op hun militaire opdrachtgevers kan ventileren. Het is geenszins in het belang van Rusland dat deze kritiek naar buiten komt.

Prigozjin vertelde RT.com dat het Oekraïense leger “de tegenaanval heeft ingezet” met “onbeperkte mankracht en munitie“.
Hij schetste een triest beeld van Wagner’s eigen situatie: “Er is een acuut tekort aan munitie” en zijn troepen hebben nog genoeg kogels “voor slechts een paar dagen“. Volgens Prigozjin weigert het Russische Ministerie van Defensie Wagner artilleriemunitie te leveren en “negeert elk verzoek van ons“.