Krant zet politici die ‘vaccinweigeraars’ beschimpten in de spotlight

De Berliner Zeitung zet politici zoals ministers en zelfs de bondspresident in ‘het zonnetje’ voor hun beschimpende, beledigende, dreigende en vernederende uitspraken aan het adres van de ‘vaccinweigeraars’, mensen die een ander dan opgelegd besluit namen. In Duitsland zijn naar schatting 15 miljoen mensen niet inge├źnt.

De krant schrijft: “Tijdens de pandemie overtroffen politici van alle gevestigde partijen zichzelf met eisen om het leven van niet-gevaccineerden moeilijk te maken. Vandaag de dag willen velen er niets meer van weten.”

Nu lijkt de wind in Duitsland te draaien: De linkse partij en de FDP vragen om een onderzoekscommissie om de pandemie te evalueren, een stap die in Nederland nog wordt tegengehouden. Minister van Economie Robert Habeck (Groenen) kondigde tegenover de krant Bild aan dat er een bezinningsperiode zou komen “over de moeilijke pandemische periode met al haar gevolgen”.

Ook is er in Duitsland een website ‘Ich habe mitgemacht’ waarin nauwgezet iedereen die zich negatief over ‘vaccinweigeraars’ heeft uitgelaten, met naam, datum uitspraak en uitspraak is vermeld. De website is al meerdere keren uit de lucht gehaald. De makers van de website geven aan te stoppen met de online publicatie, maar er is ook een gelijknamig boek uitgekomen waar alle namen en uitspraken in staan.

Duitsland had bijna een inentingsplicht, maar zover kwam het net niet. Ondertussen buitelden TV-persoonlijkheden en politici over elkaar heen in het bespotten van 15 miljoen mensen die anders besloten.

Volgens de Berliner Zeitung moet teruggeblikt worden op wat politici zeiden over de lockdowns en vaccinatie. “Hoe categoriseren ze hun eisen van toen vandaag? Wat zouden ze nu weer zeggen, wat zouden ze terugnemen?”, vraagt de krant zich af.

Ondertussen blijven de Nederlandse politici en media nog muisstil …

Naar het artikel [Duits]

Foto: Prof. Dr. Karl Lauterbach, minister van gezondheid